Organ Vida 2017.

Rok za prijavu na natječaj Organ Vida - Novi građani produžen je do 10. travnja u ponoć. Link na formular za prijavu.


Otvoren poziv za sudjelovanje na 9. međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida + Nagrada za hrvatsku fotografiju Marina Viculin

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavio je poziv za domaće i inozemne umjetnice i umjetnike na temu – Novi građani koji je otvoren do 1. travnja 2017. godine. Cilj je kroz temu interpretirati ideju Novog građanina koja nadilazi konvencionalno shvaćanje njegove 'izvorne definicije' ograničene na državu i grad te se od umjetnika traži da izraze svoj glas otpora, promišljaju građanina kao čovjeka-bez-mjesta.

Odabrani će umjetnici svoje radove predstavljati kroz dvotjedno održavanje 9. Organa Vida u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, od 8. — 24. rujna 2017. godine.

Glavna je novost ovogodišnjeg Festivala dodjela nagrade za hrvatske fotografe/kinje, koja će nositi ime po nedavno preminuloj, istaknutoj domaćoj povjesničarki umjetnosti, kustosici i bivšoj ravnateljici Galerije Klovićevih dvora, Marini Viculin. Dodjelom nagrade u iznosu od 25.000,00 HRK želi se motivirati zajednica domaćih umjetnika, a dodijelit će se jednom autoru/ici prema odluci međunarodnog žirija za projekt u nastajanju.

Cjelokupna objava i tekst o samome natječaju nalaze se u privitku.

9th edition Organ Vida 2017 September 8

Organ Vida Photography Association | Selska cesta 68, Zagreb 10000 Croatia 
organvida.com Twitter | Facebook Page | info@organvida.com

Objava za medije (Link na PDF)

Poziv umjetnicima (Link na PDF)