Radionica CISOK-a za studente ALU

Uspješna komunikacija i prevladavanje straha od javnog nastupa u poslovnom okruženju

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 28.3.2017. održao je radionicu za studente na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Zainteresirani studenti su ovom prilikom sudjelovali na radionici na temu Uspješna komunikacija i prevladavanje straha od javnog nastupa u poslovnom okruženju..

Studenti su doznali kako se komunikacijske vještine mogu poboljšati i kako se nositi sa strahom od javnog nastupa. Kroz predavanje saznali su zašto su važne vještine dobrog slušanja kao i tehnike kako ga poboljšati i otkloniti mogućnost pojave nesporazuma u komunikaciji. Također, predstavljeni su stilovi komunikacije gdje su studenti razmatrali koji stil u komuniciranju najčešće upotrebljavaju i doznali kako poboljšati vlastiti.  Prezentirana je važnost neverbalne komunikacije i kako djelovati sigurno u sebe. Studenti su doznali zašto se strah od javnog nastupa javlja, zašto je koristan i kako se najčešće manifestira te kojim tehnikama i postupcima otkloniti strah u svrhu što samouvjerenijeg nastupa.