(Pozivnica – Klikni za uvećanje)

Poziv za prijavu na radionicu “ri:verzija”

Poziv za prijavu na interdisciplinarnu radionicu "ri:verzija" koja će se održati u Rijeci u sklopu „Student Day Festivala“ od 30. svibnja do 2.lipnja, u organizaciji riječke udruge Interdisciplinarni kolektiv Manufaktura i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

POZIV NA RADIONICU

Pozivamo Vas na interdisciplinarnu radionicu „ri:verzija“ koja okuplja studente prirodnih, tehničkih, društveno humanističkih i umjetničkih studija s ciljem zajedničkog promišljanja i rada na reintepretaciji simbola grada Rijeke. Radionica će se provesti kroz četiri faze: stručnim vodstvom alternativnim rutama kroz Rijeku, pružanjem teorijskog okvira interdisciplinarnog pristupa, riječkog identiteta i antropologije prostora, zajedničkim radom u timovima na osmišljavanju i provođenju ideje kreativnim intervencijama ili radovima kojima se na drugačiji način prikazuju riječki simboli ili slika Rijeke kao grada te završnim predstavljanjem radova na riječkom trgu Svete Barbare. Cilj radionice je uvidjeti što se događa s kolektivno uvriježenim riječkim simbolima kada se njima pristupa na suvremen način te s različitih znanstvenih disciplina.

Radionica će se održati od 30. svibnja do 1. lipnja 2017. godine u Rijeci, te okuplja 15 studenata iz Republike Hrvatske i 5 studenata iz šire regije. Svim sudionicima bit će osigurana hrana i materijal za rad, a stranim studentima bit će osiguran i smještaj.

Radionica se provodi u suradnji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i udruge Interdisciplinarni kolektiv Manufaktura, zajedno s Odsjekom za Kulturalne studije i Klubom studenata društva povjesničara umjetnosti.

Rok prijave otvoren je do 10. svibnja u 12 sati, a prijaviti se može putem linka: