Rezultati natječaja za plakat FSK 2017.

Nakladnička kuća Fraktura i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu proveli su prvi put natječaj za izradu plakata za Festival svjetske književnosti koji će se u rujnu peti put održati u Zagrebu.

Natječaj je proveo i radove mentorirao izv. prof. art. Svjetlan Junaković, a na njemu je s vrlo kvalitetnim i uspjelim radovima sudjelovalo osamnaest studenata druge, treće, četvrte i pete godine Akademije likovnih umjetnosti: Ivana Bajcer, Ivan Barun, Andrej Beštak, Karla Čurčinski, Robert Fenrich, Sabina Gašparac, Mario Javoran, Agata Lučić, Laura Martinović, Sandra Pokos, Ivica Purgar, Jurica Radoš, Josip Rončević, Ivan Stanišić, Dijana Trohar, Shih-Wei Yen, Magdalena Zoričić i Lucija Žuti. Tehnika za izradu plakata bila je potpuno slobodna (slika, crtež, fotografija), uz nekoliko obaveznih informativnih elemenata o Festivalu.

Žiri u sastavu izv. prof. art. Svjetlan Junaković, as. Maja Rožman, direktorica nakladničke kuće Fraktura Sibila Serdarević i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević donio je 29. svibnja 2017. odluku o nagradama:

1. nagrada – plakat Roberta Fenricha (3. god., preddiplomski studij Grafika)

2. nagrada – plakat Lucije Žuti (4. god., preddiplomski studij Grafika)

3. nagrada – plakat Laure Martinović (1. god., diplomski studij Grafika)

Nagrade će biti dodijeljene sukladno propozicijama natječaja.