Diplomanti ALU u Klanjcu

Izložba Romana NIKOLIĆMartina NIKOLJAČIĆVladimir NOVAK

Klanjec, Studio Galerije Antuna Augustinčića, 13. listopada – 14. studenoga 2017.

 

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak, 13. listopada 2017. godine u 18.00 sati, otvorena je izložba Romana NIKOLIĆMartina NIKOLJAČIĆVladimir NOVAK.

Ovogodišnjom izložbom mladih diplomanata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u klanječkoj Galeriji Antuna Augustinčića dosežemo sedam bogatih godina suradnje između dviju ustanova kojima je kiparstvo - ugrađeno u temelje osnutka - preraslo u jezik sporazumijevanja i perspektivu razvoja. Romana Nikolić, Martina Nikoljačić i Vladimir Novak kiparstvom se bave predano i istraživački. Svatko na svoj način, sebi svojstvenim materijalom i tehnološkim postupkom, ispituju socijalna i komunikacijska prožimanja umjetnosti i suvremenog svijeta te prostorno-likovne odnose.

Romana Nikolić  rođena je 1992. u Zagrebu, gdje je 2010. maturirala na grafičkom odsjeku Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Diplomirala je 2017. likovnu kulturu na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Daniela Kovača. Radom  izloženim u Studiju GAA propituje odnos pojedinca i društva.

Martina Nikoljačić rođena je 1980. u Slavonskom Brodu, gdje je završila srednjoškolsko obrazovanje. Godine 2017. diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Nevena Bilića. U svom radu na ovoj izložbi sarkastično komentira reklamna obećanja i imperativ medijske prisutnosti.

Vladimir Novak rođen je 1987. u Zagrebu, gdje je 2005. maturirao na III. gimnaziji. Od 2006. do 2010. studirao je Krajobraznu arhitekturu na Agronomskom fakultetu, a 2011. upisao Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studirao je kiparstvo u klasi prof. Slavomira Drinkovića, a diplomirao 2017. u klasi prof. Dalibora Stošića. Izloženim radovima u Klanjcu predstavlja se kao umjetnik kojega zanimaju prostorni odnosi likovnih elemenata i priroda materijala.

Izložba, autorstvo koje potpisuje Davorin Vujčić, ostvarena je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te uz potporu Ministarstva kulture RH, a može se razgledati do 14. studenoga 2017. godine, svakodnevno, osim ponedjeljkom, od 9 do 15 sati.

TRIPLIJAN izložbe (Link na PDF)