Mirjana Vodopija - „Tranzicija“ (izložba)

Otvorenje izložbe ''Tranzicija'' Mirjane Vodopije Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak (Žitnjak 53, Zagreb) u petak,  3. studenog 2017. u 19 sati.

Izložba kroz seriju fotografija snimljenih tijekom proteklih desetak godina i centralnu instalaciju, govori o autoričinoj potrebi za bijegom od interijera opterećenog predmetima i o omogućavatelju tog bijega, autu, koji time postaje simbol slobode. U Kangoo stane sve neophodno: malo sklonište - šator i minimalno neophodnih stvari prema popisu koji se, štoviše, s vremenom skraćuje i to možda obrnuto proporcionalno količini predmeta koja se nakuplja u autoričinom stanu.

Izložba ostaje otvorena do 10.11. 2017.

Mirjana Vodopija, rođena je 1963. u Zagrebu. Diplomirala je 1987. godine na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Ostvarila je 33 samostalne izložbe i sudjelovala preko 200 skupnih izložbi ili kustoskih koncepcija u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je brojnih likovnih nagrada nacionalnog i međunarodnog karaktera. Djela su joj uvrštena u zbirke važnijih hrvatskih muzeja i galerija. U svom umjetničkom radu izražava se kroz različite medije i njihova preklapanja: kroz crteže i grafike, svjetlosne objekte, instalacije i videoinstalacije, fotografije i ambijente. Od 1987. godine do danas autorica je brojnih scenografija, špica, jinglova, ilustracija i vizualnih identiteta emisija u produkciji Hrvatske televizije. Od 2007. godine predaje na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, od 2017. u zvanju redovne profesorice.

Više vidjeti na: http://a-z.hr/portfolio/mirjana-vodopija-tranzicija/