TRBUHOZBORKCEI

Trbuhozborke / Trbuzborci

Organizator: Ozafin Alu  / U petak, 17. Studenog 2017. od 19:00 do 22:00 sati

Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb, 10000 Zagreb, Croatia

Već niz godina Odsjek za animirani film i nove medije ALU organizira godišnje residency projekte sa studentima Odsjeka. Kroz gostovanja, radionice i predavanja inspirativnih, inovativnih, radikalnih i eksperimentalnih kulturnih i umjetničkih praktičara, studentima svojeg i srodnih odsjeka, približavaju one vrste umjetničkih praksi s kojima se nemaju prilike susretati u redovitom programu svojih studija. Kroz intenzivnu komunikaciju studenti dolaze u direktan kontakt sa svijetom u kojemu nerijetko nakon projekta počinju djelovati i surađivati.

Kako trbuhozborka/ac zbori?

Koji su modeli kojima možemo djelovati unutar polja takozvane umjetnosti, kulture i aktivizma, da se bavimo transgresijom čije su granice postale u zadnjih desetak godina bitno uže, pa je transgresivno već odbiti platiti školarinu, ili odbiti u CV upisati svaku slučajnu životnu djelatnost. Transgresivno je spavati, jer onda ne radimo, transgresivno je plesati jer onda ne radimo, transgresivno je igrati se jer onda ne radimo, transgresivno je umrijeti jer onda ne radimo. Kako bi istražili područje transgresije predlažemo projekt u kojemu je naglasak na materijalnosti, tijelesnosti, prisustvu i simultanosti. Fokus ovog projekta je na tijelu i na objektu, tijelo koje je ekstremeno, ranjivo, hibridizirano, objekt koji je modeliran, prišiven, koji na sebe privlači tijelo, objekt koji se predstavlja kao rekvizita ili scenografija a zahtjeva naše djelovanje.

Narativnost, ilustrativnost, teatralnost, fiktivnost sve zabranjene metode rada u visokom modernizmu, na početku 21. stoljeća nameću se kao vrsta komunikacije koja izmiče lakoj kapitalizaciji, groteska i bufonerija žive u novim modelima cirkusa, u rijetkim squatovima, u klubovima burleske i rijetkim prostorima slobode.

Projekt želi afirimirati moć kolektivnog maštanja, strahovanja, haluciniranja, radovanja, igranja, plesanja, bubnjanja kroz niz predavanja afirimiranih teoretičara i teoretičarki, radionica niz afirimiranih umjetnika i umjetnica, izvedbi i komunikacije gdje nije uvijek jasno kako jedan element počinje a drugi se nastavlja.

Voditelji/ce radionica: Damir Bartol Indoš, Ivan Slipčević, Damir Prica Kafka, Marko Tadić, Lea Anić,  Una Bauer, Laura Barić, Valerija Cerovec, Thomas Johnson Volda.

Teme radionica sežu od megafonije ježevo, preko prepariranih instrumenata, izrade setova i lutaka do šavova tijela i predmeta.

Dođite pogledati rezultate radionice od 19h-22h u velikoj dvorani Pogon Jedinstvo.

Više vidjeti na: https://trbuhozborci.wordpress.comhttps://www.facebook.com/events/183454802206767/