EMAP rezidencije 2018 - otvoreni poziv

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ponosni smo što možemo najaviti da će, uz  potporu programa Europske Unije – Kreativna Europa, European Media Art Network (EMARE) proširiti svoju mrežu sa 4 na 11 zemalja i do kraja godine postati European Media Art Platform (EMAP). Službeni početak rada platforme obilježavamo 1. veljače 2018. na transmediale festivalu u Berlinu. Time će se nastaviti najstariji rezidencijalni program za medijske umjetnike, European Media Artists in Residence Exchange (EMARE), koji 2018. godine slavi svoj 23. rođendan i postaje najveća međunarodna platforma za rezidencije medijskih umjetnika u usponu.

U svojih 11 zemalja članica, EMAP/EMARE nudi rezidencije novomedijskim umjetnicima koji stvaraju u području digitalnih medija, računalnih umjetnosti, medijskih performansa, zvuka i videozapisa. Umjetnike primljene u rezidencijalni program savjetovat će i mentorirati stručnjaci iz područja tržišta umjetnina i filmske industrije. Isto tako, umjetnici će sudjelovati u festivalskim programima koje organiziraju članice platforme.

Umjetnici s europskim prebivalištem ili europskom putovnicom mogu podnijeti svoje prijedloge i zahtjev za dvomjesečnom rezidencijom u jednoj od sljedećih institucija iz cijele Europe:

Ars Electronica Center, Linz, Austria

Onassis Cultural Centre, Athens, Greece

Bandits Mages, Bourges, France

Foundation for Art & Creative Technology (FACT), Liverpool, United Kingdom

IMPAKT, Utrecht, Netherlands

Kontejner, Zagreb, Croatia

LaBoral Centro de Arte y Creación Indstrial, Guijón, Spain

M-Cult, Helsinki, Finland

RIXC, Riga, Latvia

WRO Center for Media Art Foundation, Wroclaw, Poland

Werkleitz Centre for Media Art, Halle (Saale), Germany (vodeća organizacija)

Iako studenti nisu prihvatljivi prijavitelji, poziv je posebno usmjeren mladim i neafirmiranim umjetnicima.  Dobna granica za prijavitelje ne postoji.

EMARE umjetnicima osigurava honorar od 3.000, - eura, projektni proračun od 4.000, - eura, besplatan smještaj i pokrivanje putnih troškova do 500, - eura, osiguran pristup tehničkim objektima i medijskim laboratorijima unutar institucije domaćina, savjetovanje stručnjaka za produkciju i tržište umjetnina, profesionalnu prezentaciju te mogućnost sudjelovanja na izložbama u sklopu festivala naših članova 2018. - 2021. (bez dodatnih naknada). Svi odabrani umjetnici bit će pozvani na "kick-off" EMAP konferenciju  od 23. do 25. ožujka u Helsinkiju. Rezervirajte datum!

Prijave se šalju putem službene internetske stranice mreže i moraju sadržavati životopis, (audio)-vizualnu dokumentaciju i preliminarni plan ili skicu predloženog projekta koji će se razviti unutar EMAP programa.

Umjetnici s prebivalištem ili europskom osobnom iskaznicom svoje prijedloge mogu poslati ovdje: http://www.emare.eu/ | https://call.emare.eu/

Rok za prijavu: 20. siječnja 2018., 12:00 CET (nakon toga poziv će biti zatvoren)

Više informacija potražite na: www.emare.eu

 

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte:

KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

Josipa Vukelić / +385 98 1863 700 / vukelic.josipa@gmail.com / www.kontejner.org