Predavanje Zorana Todorovića na ALU

UMJETNOST NA RASKRIŽJU SA ZNANOŠĆU I TEHNOLOGIJOM i RUNAWAY ART

Pozivamo Vas na predavanje Zorana Todorovića "Odnosi umjetnosti, znanosti, mikropolitika i ljudskog tijela" koje će se održati u srijedu 18. 4. 2018. u 19:00 sati u Kabinetu slikarskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Ilica 85.

Predavanje se održava u sklopu programa izbornog kolegija Umjetnost na raskrižju sa znanošću i tehnologijom, uz potporu i suradnjom s projektom RUNAWAY ART.

O autoru

Zoran Todorović rođen je 1965. godine u Beogradu, gdje živi i radi kao izvanredni profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti. U svojim radovima propituje teme nadzora, kontrole i cenzure, često suočavajući gledatelja s nelagodnom situacijom u kojoj postaju subjekti/objekti scenarija koji nalikuje psihosocijalnom eksperimentu. Izlagao je na nekim od najprestižnijih internacionalnih novomedijskih festivala i institucija: Ars Electronica, Linz (2008.); Art in General, New York (2001.); ZKM Karlsruhe (2001.) – gdje je osvojio nagradu International Media Art, u sklopu izložbe CTRL\SPACE: Rhetorics of Surveillance. Samostalne izložbe imao je, među ostalim, u Kulturhuset, Supermarket u Stockholmu, Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Sadu, Galeriji SC u Zagrebu, Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Artspace-u u Sydneyu, Zavodu Pekarna u Mariboru, Galeriji studentskog kulturnog centra u Beogradu, reprezentirao je Srbiju na Venecijanskom bijenalu.

PLAKAT (Link na PDF)