Ana Šerić - jestiva umjetnička priča

ANA ŠERIĆ I EDIBLE ART ZA I.L. GALETU - 9. svibnja 2018. 20-22 sati - KIC klub - Preradovićeva ul. 5, Zagreb

U sklopu projekta Žbicanj, svibanj - mjesec posvećen vožnji bicikla u Zagrebu, a povodom dana rođenja Ivana Ladislava Galete svoju jestivu umjetničku priču u KIC klubu, Preradovićeva ul. 5, predstavit će Ana Šerić. Ulaz besplatan. 

Ana Šerić multimedijalna je umjetnica, snimateljica i montažerka, poduzetnica koja je nedavno na tržište izbacila svoj dugo stvarani proizvod BITE ART u suradnji s Hrvatskim umjetnicima. Studirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom odsjeku i jedna od prvih studenata diplomirala u klasi profesora Ivana Ladislava Galete. Ana i danas u svojim intervjuima bez iznimke citira I.L. Galetu i ponosno priznaje kako je upravo njegovo mentorstvo utjecalo na njezin rad. 

Ivan Ladislav Galeta (Vinkovci, 9. svibnja 1947. - Zagreb, 7. siječnja 2014.) bio je multimedijalni umjetnik, filmski redatelj i profesor koji je svojim radom i djelovanjem zadužio mnoge buduće generacije. Živio je i stvarao u skladu s prirodom, ekološki osviješteno i brižno njegujući svaku pojedinu skupinu prirodnog lanca. Bio je inicijator za proglašenje 29. veljače danom suzdržavanja od umjetnosti u svrhu ekologije i vozio je svoj plavi bicikl svaki dan u Zagrebu.

Žbicanj/Svibanj - mjesec posvećen vožnji bicikla u Zagrebu organizira Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grad Zagreb.

Vidjeti na: https://www.facebook.com/events/1745178462188246/