In memoriam Zlatica Jukić-Meštrović

U srijedu 10. travnja 2019. u Zagrebu je u 87. godini života preminula akademska slikarica Zlatica Jukić-Meštrović, dugogodišnja profesorica Akademije likovnih umjetnosti.

Rođena je 1932. u Beogradu, no od 1933. živi u Zagrebu. Po završetku Učiteljske škole radila je kao nastavnica likovnog odgoja, a 1956. upisuje slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 1961. u klasi prof. Marina Tartaglie. Na Akademiji je od radila od 1963. do umirovljenja, vodeći predmet  Slikarska tehnologija. Kao cijenjena stručnjakinja na tom području objavila je skripte Tehnike zidnog slikanja te Priručnik za slikare.

Zlatica Jukić- Meštrović ostala je zapamćena kao pristupačna, strpljiva i ljubazna osoba, koja je uvijek bila na raspolaganju studentima i kolegama. Njezino poznavanje područja slikarskih tehnologija bilo je vrlo široko, a predavanja esencijalna za svakoga mladoga slikara, učeći ga da slikarska materija integralni dio likovne zamisli i ostvarenja.

Ispraćaj Zlatice Jukić-Meštrović bit će u ponedjeljak 15. 4. 2019. godine u 10:15 sati u krematoriju na Mirogoju. Sveta misa zadušnica služit će se istoga dana u 19:00 sati u crkvi sv. Josipa na Trešnjevci.