Održan ciklus radionica „Motivacijski razgovori“

Motivacijski razgovori, ciklus radionica za studente na temu kako uspješno završiti preddiplomski sveučilišni studij i upisati diplomski sveučilišni studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu održali su se tijekom ožujka i travnja 2019. godine za studente koji će akad. god. 2018./2019. završiti preddiplomski  sveučilišni studij a koji su motivirani  za uspješan završetak preddiplomskog sveučilišnog studija i upis diplomskog sveučilišnog studija kroz grupnu interaktivnu radionicu za studente Motivacijski razgovori.

Osim administrativnog informiranja o rokovima za završetak studija, uvjetima stjecanja diplome, uvjetima i natječaju za upis diplomskog sveučilišnog studija studenti su dobili razne korisne savjete i preporuke vezano za studentski status i studentska prava, te su učili kako koristiti dostupne informacije putem korisnih linkova, weba, mrežnih stranica, oglasnih ploča, vršnjačke pomoći, vodstva mentora,nadležnih djelatnika, ureda i studenata, te kako samostalno istražiti i prikupiti te upotrijebiti važne dokumente kao što je natječaj, odluke o kalendariju, školarinama, pravilnici. Studenti su dobili razne informacije i korisne savjete za završetak studija, izradu završnog rada i upis novog diplomskog studija jer smo koristili web stranicu alu i pokazane su podrubrike gdje se mogu naći dokumenti kao što su razne odluke i natječaji. Za pisanje životopisa powerpoint prezentacijom upućeni su na određene smjernice i primjer pisanja euraopass životopisa. Također su pozvani za sudjelovanje na radionicama za pisanje likovnog/umjetničkog životopisa.

Osobiti doprinos dali su studenti diplomskog sveučilišnog studija: Roberta Mikelić, Antonia Maričević, Noa Emma Geras i Karla Skok koji su govorili iz vlastite perspektive i iskustva kako su oni uspješno završili preddiplomski i upisali diplomski studij.

Pitanja koja su bila najčešće postavljena odnosila su se na pisanje pisma motivacije, životopis, pripremu mape, na rokove završetka studija, ( što je sve potrebno napraviti za završetak studija), na pisanje teksta o završnom radu, proceduru,  na prestanak studentskih prava završetkom studija, osobito reguliranje zdravstvenoga statusa, rokove, uvjete i natječaj za upis diplomskog studija. Studenti su pozvani i na individualni dolazak u studentsku referadu radi pregledavanja podataka u matičnom listu i upućeni su da mogu pitati sve što ih zanima za navedeno kako bi se pravovremeno pripremili, a osobito su motivirani na vrijeme rješavanja obaveza i osobnu odgovornost.

Studentima je podijeljen kratki anonimni evaluacijski upitnik koji su ispunili a većina studenata je radionicu ocijenila s izvrsnom ocjenom.