DOBRA VODA

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji, pozivamo vas na izvedbenu instalaciju DOBRA VODA u subotu i nedjelju, 17. i 18. listopada 2020. od 12.00 do 14.00 sati na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (nastavnički odsjek), Jabukovac 10.

Dobra voda je izvedbena instalacija u ukupnom trajanju od dva sata, a čine ju zvučna instalacija, plesna izvedba i prostorna instalacija. Nastala je kao nova etapa, treća epizoda serije radova Što nastaje?. Radovi u ovoj seriji bave se istraživanjem pokreta kao temelja našeg spoznavanja svijeta te uspostavljanja odnosa, međusobne povezanosti i povezanosti s okolišem čiji smo dio. Serija nastaje i redefinira se kroz susret različitih medija, autorskih poetika, kao i kroz susret izvođača i gledatelja, otvarajući prostor između sudionika, prostor između događaja, prostor slušanja, oklijevanja i mogućnosti pozivajući na gibanje i osluškivanje, izvana prema unutra i(li) iznutra prema van. Prva epizoda serije izvedbeni je susret Što nastaje? (Antisezona, MSU, Zagreb, svibanj 2019.), a druga izvedbena instalacija Izvedba koja se dira (Nastavnički odsjek ALU, Zagreb, rujan 2019.) Obje epizode realizirane su kroz suradnju plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović i vizualne umjetnice Marine Bauer. Dobra voda njihov je nastavak, kojem se pridružio i francuski glazbenik Didier Douet.

produkcija: Multimedijalna koliba u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu
koncept i koreografija:  Zrinka Šimičić Mihanović
prostorna instalacija: Marina Bauer
zvučna instalacija: Didier Douet
ples: Viktoria Bubalo, Zvonimir Kvesić, Ariana Prpić
oblikovanje papira: Jelena Kovačev i studenti/ce ALU, prema motivu Marine Bauer
odabir tekstova i dramaturška podrška: Dubravko Mihanović
fotograf: Jasenko Rasol

Projekt su podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Više o radu pročitajte u prilogu ili na sljedećim poveznicama:

http://multimedijalnakoliba.hr/dobra-voda/

https://www.facebook.com/events/980937209049637/

Veselimo se vašem dolasku!

* Molimo vas da se prilikom dolaska pridržavate propisanih epidemioloških mjera. Odgovarajući razmak bit će osiguran cirkulacijom posjetitelja odnosno ograničavanjem broja posjetitelja koji su istodobno u prostoru instalacije.

DEPLIJAN (Link na PDF)