Likovno-filmsko druženje u MM centru

U četvrtak, 29. listopada 2015. U 19:30 u MM centru SC-a.

Zdenko Bašić gostuje u MM centru!

Znamo ga kao ilustratora i animatora jedinstvenog rukopisa koji svoju inspiraciju često pronalazi u prirodi, legendama i regionalnoj mitologiji. Ne propustite jedinstveno druženje 29.10. od 19:30.

Uz razgovor s autorom, prikazujemo filmove: "Priča o snijegu", "Guliver", "Vesla", "Zaspo Janko", "Uspavanka"...

29. listopada, filmski program MM centra, Kratke slike, predstavlja jednog od najzanimljivijih domaćih animatora i ilustratora, Zdenka Bašića. Dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, najveću  pozornost stekao je 2010. osvajanjem Oktavijana na Danima hrvatskog filma za kratki animirani film Guliver, koji je ujedno prvi samostalni autorski film jednog diplomiranog animatora u povijesti hrvatske kinematografije. Brojne ilustracije, suradnje s glazbenicama i zapaženi filmovi (Priča o snijegu, Vesla…) samo su dio opusa ovog svestranog umjetnika koji inspiraciju pronalazi u prirodi i legendama. Uz razgovor sa Zdenkom Bašićem, prikazat ćemo i nekoliko njegovih radova.
 
Kao uvod u program, očekuje vas audio-svjetlosna instalacija it lux empty Marina Frankole i Nikole Bojića. Dovodeći do apsurda nestanak komunalnih kino dvorana, redukciju filmskog medija na you toube isječke i gifove, it lux empty klasične trenutke svjetske kinematografije u pretvara u video isječke veličine 5 x 5 pixela koje potom prikazuje u mediju kazališnog svjetla projiciranog na pod ispred praznog kino platna. Prikazan u praznini kino dvorane, u praznini kino programa i ispraznosti beskrajnih vizualnih podražaja, film se pretvara rasuti medij koji može uobličiti samo sjećanje publike uronjene u svjetlosni ambijent.

Početak programa je u 19:30, ulaz je besplatan!

Više informacija potražite na: https://www.facebook.com/kratkeslike/  i na: http://www.sczg.unizg.hr/kultura/program/kratke-slike-younger-better-zdenko-basic/