Zlatan Vrkljan, Ribarnica, 2014-15.

Zlatan Vrkljan, Botanički vrt II, 2014.

Zlatan Vrkljan u Ljubljani

Zlatan Vrkljan izlaže u Cankarjevom dom

U Galeriji Cankarjevog doma u Ljubljani (3.veljače) otvorena je izložba ZLATAN VRKLJAN: Zagrebačka škola. U prigodi otvorenja izložbe autora je predstavio akademik Tonko Maroević, hrvatski povjesničar umjetnosti i književnik, ali i dopisni član Slovenske akademije znanosti i umjetnosti.

Održavanje izložbe poduprlo je Ministarstvo za kulturu Republike Slovenije.

S obzirom na tradicionalnu suradnju Cankarjevog doma i Muzeja za umjetnost i obrt te okolnost da je akademik Zlatan Vrkljan u MUO održao veoma zapažene izložbe (1987. i 2007.), zadovoljstvo nam je informirati vas o značajnom likovnom događaju u Ljubljani, odnosno preporučiti razgled izložbe koja će u Cankarjevom domu biti otvorena do 20. ožujka ove godine.

Zlatan Vrkljan rođen je 1955. u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu 1979. u klasi prof. Šime Perića. Bio je suradnik Majstorske radionice Akademije znanosti i umjetnosti, pod vodstvom Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Od 1987.-1994. bio je asistent i docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na Akademiju se vraća ponovo 2006., gdje je i danas izv. profesor na slikarskom odsjeku. Sudjelovao je na 65 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Do sada je održao 35 samostalnih izložbi (Zagreb, Varaždin, Stari Grad, Dubrovnik, Slavonski brod, Karlovac, Umag, Split, Poreč, Požega, Pula, Osijek, Ljubljana, Trst, Pariz). Dobitnik je 7 nagrada, među kojima se ističu: 1979. Zagreb, nagrada za slikarstvo na 9. salonu mladih, 1988. Zagreb, nagrada Josip Račić.

Više o izložbi i galeriju izloženih slika možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://www.muo.hr/hr/aktualno/dogadjanja/zlatan-vrkljan-izlaze-u-cankarjevom-domu,2597.html