Radionica Program+ (klikni za uvećanje)

Radionica iz PROGRAMa+

“Što i kako u svijetu umjetnosti prije i nakon diplome?”

Na Akademija likovnih umjetnosti je u utorak 10. 05. 2016. godine održana radionicu za studente pod nazivom "Što i kako u svijetu umjetnosti prije i nakon diplome?".

Na radionici su studentima ponuđene informacije, savjeti i osnovne smjernice vezane uz život nakon diplomiranja. Ukazalo im se na važnost definiranja polja interesa te konstruktivnu i efektivnu organizaciju vremena nakon diplome.

Polaznicima je objašnjena struktura dokumenata poput portfolija, izjave umjetnika, popratnog pisma, biografije i CV-a, odnosno priprema materijala sa kojim će nastupiti i predstaviti se na tržištu rada i/ili umjetničkoj sceni. Također, pružen je uvid u idejni i tehnički opis te troškovnik projekta – materijale koji su potrebni prilikom većine prijava na natječaje za izlaganja i/ili (su)financiranja projekata. Osim toga, polaznici su dobili kontakt informacije gdje mogu potražiti natječaje u zemlji, regiji i svijetu, vezano uz izložbe i rezidencijalne programe te se raspravilo o nekoliko najčešćih pitanja koja interesiraju mlade umjetnike vezano uz prijave za izlaganja.

Najzad, raspravilo se o beneficijama članstva te ukazalo na kriterije i natječajnu dokumentaciju potrebnu za prijavu u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i srodne udruge, te za Hrvatsku zajednicu samostalnih umjetnika (HZSU).

Za sva dodatna pitanja, studentima su bile dostupne voditeljica radionice as. Maja Rožman i stručna suradnica za pomoć i podršku studentima ALU Romana Đuričić.