Ivan Ladislav Galeta, Deep End Art, 2013. (klikni za uvećanje)

Posljednji materijali: Hommage Galeti

16.lipnja - 17.srpnja 2016., HDLU, Galerija PM, Zagreb

Otvorenje izložbe: u četvrtak, 16.6.2016. u 19.00 sati

U okviru 51. zagrebačkog salona u Galeriji Proširenih medija (PM) bit će otvorena izložba pod nazivom “Posljednji materijali: Hommage Galeti”, prema kustoskoj koncepciji Tee Hatadi, u čast multimedijalnom umjetniku i filmašu Ivanu Ladislavu Galeti (1947. — 2014.), dobitniku Grand Prixa 48. zagrebačkog salona za rad Višestruki autoportret u nestajanju. Uz video radove Ivana Ladislava Galete nastale u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, izložbi će, svojim radovima, doprinijeti Tihomir Milovac, Stipe Babić, Marko Golub, Igor Juran, Branka Cvjetičanin i Sandro Đukić te Vlasta Delimar i Milan Božić. 

Ivan Ladislav Galeta je dobitnik Grand prixa za rad VIŠESTRUKI AUTOPORTRET U NESTAJANJU iz 1980. godine kojim se predstavio kao pozvani umjetnik na 48. Zagrebačkom salonu 2013. godine.

Galeta je za vrijeme trajanja izložbe, na zid Galerije Bačva  grafitom ispisivao datume od dana nastanka autoportreta do zadnjeg dana izložbe. Uz datume je ispisivao i cijenu autoportreta. Ova “proširena” fotografija snimljena je 25. rujna 1980. godine u Centru Georges Pompidou. Njena prodajna cijena svakim danom raste recipročno njenim nestajanjem za 1 € (neto), rekao jeIvan Ladislav Galeta.

Stvarajući Višestruki autoportret u nestajanju u prostoru Galerije Bačva Galeta je uvijek bio raspoložen podijeliti svoja promišljanja, procese i istraživanja s radoznalim posjetiteljima ali i kolegama, studentima i ljubiteljima Galetinog stvaralaštva. U tom procesu rada i druženja nastali su novi radovi i dokumentacija koja će prvi puta biti predstavljena upravo na ovoj izložbi, ističe Tea Hatadi, kustosica izložbe.

Više vidjeti na: http://www.hdlu.hr/2016/06/izlozba-posljednji-materijali-hommage-galeti/