Razgovori na Jabukovcu 10 Maja Rožman

I u novoj ak.god 2016/17. godini na Razgovorima na Jabukovcu 10 u suradnji s Poslijediplomskim studijem na Akademiji likovnih umjetnosti, nastavljamo s predstavljanjem umjetničkih istraživanja doktoranada. Maja Rožman predstavit će tijek i dosege vlastitog istraživanja na temu POMICANJE GRANICA: Uloga i pozicija grafike u suvremenoj umjetnosti.

 Maja Rožman

Printmaking yesterday, art now!: Diskurs o grafici u proširenom polju

utorak, 18. 10. 2016. u 18 sati, Alu Zagreb, Nastavnički odsjek,  predavaonica 33, Jabukovac 10

U svom umjetničkom istraživanju "POMICANJE GRANICA: Uloga i pozicija grafike u suvremenoj umjetnosti" Maja Rožman preispituje tradicionalne konvencije i testira granice graficÌŒkog medija, odnosno predlaže radove koji funkcioniraju na podrucÌŒju sÌŒirem od onog koje se uobicÌŒajeno povezuje sa grafikom, te istrazÌŒuje mogućnost da se idejni potencijal grafike realizira u kontekstu suvremene umjetnosti.

IstrazÌŒivanje je doprinos razumijevanju grafike kao medija te razumijevanju njenih transformacija, uzrokovanih tehnolosÌŒkim promjenama, ali i promjenama na podrucÌŒju suvremene umjetnosti u cjelini.

Maja Rožman (1981., Zagreb)

Diplomirala 2006. godine na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studijski se usavršavala na Akademijama u Krakowu (Poljska), Budimpešti (Mađarska) i Salzburgu (Austrija) te sudjelovala na rezidencijalnim programima u Nizozemskoj, Turskoj, Austriji, Sloveniji, Francuskoj i Italiji.

Od 2004. godine se kontinuirano pojavljuje na likovnoj sceni te sudjeluje na brojnim samostalnim i skupnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu ("T-HTnagrada@msu.hr", MSU, Zagreb (HR); “The City and Me”, Atelierhaus Salzamt, Linz (AT); "The memory in your pocket", Museo d’Arte Contemporanea di Villa Croce, Genoa (IT);"03/2012", Art Point Gallery, Beč (AT); "Essl Art Award", ESSL Museum, Klosterneuburg (AT); "Halfway", PM Gallery, Zagreb (HR); "10m2 collection", Art Centre OUI, Grenoble (FR)...). Dobitnica je više nagrada i priznanja za svoj rad, od kojih se ističu međunarodne nagrade Essl Award i VIG Special Invitation iz2011. godine te nagrada HDLU-a na 6. hrvatskom trijenalu grafike iz 2012. Živi u Zagrebu, gdje i radi kao asistentica na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti.

Kontakt: www.majarozman.com