Looking Forward to Yesterday

Akademija likovnih umjetnosti i Muzej suvremene umjetnosti pozivaju vas na predavanje

Looking Forward to Yesterday – predavači: Nadia Kaabi-Linke i Timo Kaabi-Linke

u ponedjeljak, 5. prosinca 2016. u 18.00 sati u Dvorani “Gorgona”, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb.

Radovi Nadije Kaabi-Linke temelje se na načelu otiskivanja. U njezinoj umjetničkoj praksi otisak referira na nešto udaljeno u vremenu i prostoru, ali istodobno ukazuje i na aspekte aktualne stvarnosti. Otisak je ono je što usmjerava prema izboru materijala i objekata, kao i načina na koji se oni odnose spram mjesta i predmeta interesa. Sa svojim suradnikom Timom Kaabi-Linkeom umjetnica će govoriti o pozadini svoje samostalne izložbe The Future Rewound and the Cabinet of Souls održane 2014. u Mosaic Rooms u Londonu.

Nadia Kaabi-Linke je tunisko-ruska umjetnica rođena 1978. u Tunisu. Doktorirala je na Sveučilištu Sorbonne u Parizu 2008. Samostalno je izlagala u Centro de Arte Moderna José de Azevedo Perdigão, Fundação Calouste Gulbenkian, Lisbon (2014); The Mosaic Rooms, London (2014); Dallas Contemporary, Texas (2015); te sudjelovala na skupnim izložbama u Zachęta – Narodowa Galeria Sztuki, Varšava (2016); Solomon R. Guggenheim Museum, New York (2016); Marta Herford, Museum für Kunst, Design und Architektur, Herford, (2016); Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk, Danska (2014); Museum of Modern Art, New York (2013); Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski, Varšava (2013); Nam June Paik Art Center, Seoul (2013). Radovi su joj predstavljeni na Sharjah bijenalu, Ujedinjeni Arapski Emirati (2009); Aleksandrijskom bijenalu mediteranskih zemalja (2009); Venecijanskom bijenalu (2011); Bijenalu u Liverpoolu (2012), and Kochi Muziris bijenalu, Kerala, India (2012). Živi i radi u Berlinu.

Timo Kaabi-Linke bavi se istraživanjem aparativne hermeneutike. Suautor je publikacije Digging for Redemption, Inside Burger, Art Asia Pacific, 2014.

i urednik knjige Matter Matters: Kaabi-Linke, Kerber Publishing, 2016. S Nadijom Kaabi-Linke živi i radi u Berlinu.

Predavanje se realizira u sklopu međunarodnog obrazovnog projekta Akademije likovnih umjetnosti Morski putevi u historijskoj perspektivi, a u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo kulture RH.