Noć muzeja 2017. na ALU

Poštovani,

Posebno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na manifestaciju „Noć muzeja na ALU“, koja će se održati u petak, 27. siječnja 2017.  na Akademiji likovnih umjetnosti,  u Ilici 85 i Ilici 83, 18 - 24 h.

Pozivamo Vas da dođete i sudjelujete u bogatom programu koji smo za Vas pripremili te na taj način podržite ovaj jedinstveni kulturni događaj.

Za dobru atmosferu pobrinut će se bend „Naturalna mistika“.

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu se manifestaciji “Noć muzeja” priključuje treću godinu zaredom predstavljajući svoju nastavnu i nenastavnu djelatnost široj javnosti. Ove godine smo za posjetitelje pripremili bogat program uz nekoliko sadržajnih noviteta. Tako će program uključivati otvorene klase na slikarskom, grafičkom i kiparskom odsjeku, kao i mnogobrojne radionice: Grafičkog odsjeka (duboki, plošni i digitalni tisak), Kiparskog odsjeka (drvo, kamen, modeliranje portreta, izrada medalja, lijevanje u gipsu), Slikarskog odsjeka (portretiranje posjetitelja), Nastavničkog odsjeka (crtež i zvuk), te Odsjeka za restauriranje i konzerviranje umjetnina (prikaz tradicionalnih tehnika pozlaćivanja na drvenoj podlozi, rezbarenje u drvu, klesanje dekorativnog elementa, nadoknada u sloju nosioca štafelajne slike, reintegracija slikanog sloja, transfer i restauracija zidnih slika, postupci prenošenja kompozicije i crteža, čišćenje zidnih slika). Od izložbi će posjetitelji moći vidjeti “Olga Hocker, pismo i tipografija an ALU”- izložba radova primijenjene grafike,”Art hoc 2″-izložba radova studenata Slikarskog odsjeka, “Glazba od srebra”-izložba skulptura malog formata akad.kipara Luke Petrinjaka, semestralna izložba radova studenata Odsjeka za animirani film i nove medije, izložba litografija te izložba radova u mediju digitalnog tiska-radova studenata  Grafičkog odsjeka. Osim radionica i izložbi, posjetitelji će moći nazočiti i sljedećim predavanjima: “Prostor zvuka-zvuk prostora” red.prof.art. Marcela Bačića, stručnom vodstvu prve nastavnice ukrasnog pisma Olge Hocker (program living history autorice Ariane Novine, prof.). Poseban dio ovogodišnjeg programa čini  i predstavljanje izbora emisija HRT-a-“Slika od zvuka” koja programski predstavlja izvorna umjetnička djela suvremenih vizualnih umjetnika ostvarenih u mediju zvuka, autorice Eveline Turković. Od video projekcija  biti će prikazana video prezentacija projekta “Slikomon”, film o povijesti Akademije te prezentacija projekta Slikarskog odsjeka-izložbe “Art hoc”. Također, posjetitelji će moći uživo u akt sali pratiti i restauriranje skulpture. Osim toga, ALU će bogatu nastavnu produkciju u Noći muzeja predstaviti  i samostalnom izložbom alumnija  Igora Vujatovića pod nazivom “Od toliko plaćča, malo se toga vraća” u Galeriji  Šira.

I na kraju, pozivamo sve koji su već planirali doći ali i one koji se još uvijek predomišljaju, da nas svakako posjete jer će u Noći muzeja ALU dobru atmosferu zajamčiti i koncert “Naturalne mistike” čiji su članovi benda ujedno i nekadašnji studenti ALU. Veselimo se vašem dolasku!

Detaljnije o programu možete naći na poveznici: http://nocmuzeja.hr/popis-muzeja/akademija-likovnih-umjetnosti-u-zagrebu/

Veselimo se Vašem dolasku!

Link na radio najavu