'Geniale Dilletanten' izložba u Klubu Močvara

Izložba, od 4. do 18. veljače 2017. u Klubu Močvara (Pogon Jedinstvo).

"Njemačka umjetnička scena osamdesetih bila je žarište umjetničkih zbivanja na svim područjima, no supkulture kakva je tada postojala danas više nema, rekla je za Hinu Mathilde Weh, kustosica putujuće izložbe 'Genijalni diletanti', postavljene od subote u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo": http://www.jutarnji.hr/kultura/supkultura-iz-ere-osamdesetih-danas-vise-ne-postoji-digitalna-revolucija-sve-je-promijenila-pa-i-kultnu-njemacku-umjetnicku-scenu/5594871/.

"Naziv izložbe – u originalu 'Geniale Dilletanten', preuzet je od pogrešno napisanog naziva velikog koncerta održanog 1981. u berlinskom klubu Tempodrom. – Neki kažu da je pogrešno napisano ime, s dva 'l' umjesto s dva 't', bila obična pogreška, a drugi da je smišljeno kao svojevrsna poruka, no takvo ime i danas izaziva reakcije – kada je izložba postavljena u Njemačkoj mnogi su nas ljutito nazivali i objašnjavali da se riječ diletant tako ne piše..." — famozna njemačka pedanterija aktivira se, dakle, ondje gdje je suvišna, odnosno tamo gdje je povučena za nos, ali je, kao što znamo, u velikoj mjeri nestala odande gdje bi bila nasušno potrebnom...

Izložba se održava od 4. do 18. veljače u Klubu Močvara, Pogonu Jedinstvo, uz zanimljive prteće programe — više detalja možete vidjeti ovdje: http://www.mochvara.hr/.