Ana Mušćet ZASTAVE u Galeriji SC - razgovori

U sklopu izložbe Oni dolaze - A. Mušćet: Zastave koja se trenutačno može pogledati u Galeriji SC, u srijedu, 24. siječnja u 18 sati, održat će se razgovori u kojima sudjeluju: Leonida Kovač, Sandra Križić-Roban, Valentina Radoš i Josip Zanki. Razgovore vodi i moderira Jelena Pašić.

Razgovarat ćemo o politikama sjećanja, o manifestacijama historije u sadašnjosti, o kritičkom preispitivanju povijesti i memorije, i pokušaju određivanja što je to - volja historije. Moć teksta da unutar sebe pohrani trajanje (…) čini ga instrumentom memorije, misao je autorice Zastava, koja polazi od Krležina djela, koje premda pripada određenom povijesnom i lokalnom momentumu, traga za esencijom ideje o pluralnosti historije i nepouzdanosti službeno uspostavljene istine, o povijesti kao fluktuirajućoj konstrukciji u kojoj ne postoje fiksirane pozicije moći. Zastave su tu samo jedan od mogućih načina traganja za mjestima taloženja povijesnih fragmenata i tragova, izvor za preispisivanje povijesti, usvajajući pritom drugačije perspektive, fokusirajući se na ona sjećanja koja su pod prijetnjom zaborava, koja su marginalizirana ili nevidljiva u dominantnom ideološkom narativu. Razgovarajući o “poetici i politici” memorije, dotaknut ćemo se simboličkoga suočavanja s kolektivnom traumom te mogućnostima umjetnosti da izvlaži fragmente iz arhiva povijesti.


Otvorenje izložbe Zastave Ane Mušćet posjetite u subotu, 20. siječnja 2018. u 20 sati u Galeriji SC (Savska 25). Izložba je otvorena do 31. 1. 2018. (radnim danom od 12-20 sati te subotom od 10 do 13 sati). Ulaz je besplatan!

O izložbi & Biografija (Link na PDF)

POZIVNICA (Link na JPEG)