Međun. radionica izrade pozlate na OKIRU ALU

Izvješće o održanoj radionici

U subotu, 24. 03. 2018. godine, u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, održana je Međunarodna radionica izrade pozlate. Organizator je bio Odsjek za konzerviranje i restauriranje umjetnina u suradnji s tvrtkom Haga metal d.o.o. iz Karlovca.

Gost predavač/demonstrator tehnika pozlate bio je doc. Dietmar E. Feldmann, iz okolice Regensburga, majstor s preko trideset godina iskustva u povijesnim i suvremenim tehnikama pozlaćivanja na svim podlogama.

Radionica se sastojala od teoretskoga i praktičnog dijela.

Cilj radionice bio je upoznati sudionike s materijalima koji se koriste u procesu restauriranja, a proizvodi ih tvrtka Kölner iz Dresdena.

Tijekom praktičnoga dijela sudionici su izvodili tradicionalne i suvremene tehnike pozlate. Koristili su se metalni listići Noris Blattgold fabrik iz Swabacha (“grada pozlatara”), a koji se proizvode u pogonu tvrtke Haga metal u Karlovcu.

Na radionici je bilo više od pedeset sudionika, kolega restauratora, iz svih dijelova Hrvatske, zatim iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Srbije.

Voditeljice radionice bile su izv. prof. mr. art. Zvjezdana Jembrih i as. mag. art. Ana Božičević.


Poštovani,

pozivamo vas na međunarodnu radionicu izrade pozlate koja će se održati u subotu, 24. ožujka 2018. godine u prostorijama Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina ALU, Zamenhofova 14 u Zagrebu.

Program i više informacija o radionici je u privitku. Molimo Vas da poziv proslijedite i svojim kolegama.

Obavezne su prijave sudionika najkasnije do petka 16. 03. 2018. do 14 h na mail: bozicevic.ana@gmail.com

Srdačan pozdrav, organizatori

PROGRAM radionice (Link na PDF)

WORKSHOP PROGRAM (Link to PDF)