Kulturom zdravlja do zdravlja mozga

Konferencija Kulturom zdravlja do zdravlja mozga (12. i 13. III. 2018.) i Izložba studenata ALU u Muzičkoj akademiji u Zagrebu (KD Blagoje Bersa) u sklopu Svjetskog tjedna mozga koji traje od 12 do 18 ožujka 2018. u Zagrebu.

IZLOŽBA "MOZAK, UM I UMJETNOST – OD NEURONA DO ZAJEDNICE"

Studenti Akademije likovnih umjetnosti (ALU) Sveučilišta u Zagrebu već pet godina imaju izborni interdisciplinarni kolegij Mozak, um i umjetnost – od neurona do zajednice, u kojem se upoznavaju s raznim aspektima funkcioniranja mozga, teorijama uma, bolestima mozga, neuroznanstvenim spoznajama povezanim s umjetnosti i osnovama art terapije.
Izložba će biti postavljena tijekom cijele konferencije, a ovim putem pozivamo vas na predstavljanje izložbe koje će se održati dana 13. ožujka 2018. godine u 12:30 sati, u foajeu Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Izložbi će predstaviti dekan ALU Sveučilišta u Zagrebu red. prof. art. Aleksandar Batista Ilić, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, Miroslav Gašparović, prof. i studentica IV. godine ALU Noa Emma Geras. Tehničku organizaciju izložbe vodi Karlo Kelečić, mag. edu. art.

Ova izložba je mali doprinos zajedničke brige za zdravlje mozga svih članova naše zajednice i pokazatelj da se kulturom zdravlja može doći i do zdravlja mozga. Pridružite nam se.

Pozivamo ovim putem i sve studente ALU da se prijave i sudjeluju u radu konferencije koja traje prva dva dana ovog tjedna (ponedjeljak i utorak)!

POPIS STUDENATA ALU I RADOVA NA IZLOŽBI (Link na PDF)

POZIV na konferenciju(Link na PDF)

PROGRAM KONFERENCIJE vidjeti na: https://mozak-zagreb2018.org/program/

Više o svemu vidjeti na: https://mozak-zagreb2018.org/