PASIONSKA BAŠTINA 2018.

Moj doživljaj muke – izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Otvorenje izložbe u utorak, 27. ožujka 2018. u 18 sati u Galeriji ŠIRA, Preradovićeva 13. Izložba će se održati u sklopu programa manifestacije “Pasionska baština 2018.” http://www.pasionska-bastina.hr/

Koordinator za izložbu na ALU: red.prof.art. Tomislav Buntak

O izložbi:

Studenti Akademije likovnih umjetnosti svake godine pokušavaju dotaknuti teme pasionske baštine u europskoj, hrvatskoj kulturi. Put razumijevanja pasije, kršćanske tradicije, Krista, učenika i učenica čini se na prvi pogled dalek i nerazumljiv no svake godine ova izložba predstavlja nekoliko djela koja na osoban i duhovan način propitkuju tu temu.

Ovogodišnja izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u sklopu manifestacije „Pasionska baština“ predstavlja niz radova manjih formata u različitim crtačkim, slikarskim, grafičkim i  kiparskim tehnikama dotičući kao glavnu temu Križni put s naglaskom na slijedeće teme: susret s majkom, susret s Veronikom, susret s jeruzalemskim ženama, raspeće, skidanje s križa, oplakivanje, polaganje u grob. Na izložbi je predstavljeno niz djela koja na intiman i produhovljeni način uspješno predstavljaju umjetnička djela koja dotiču temu muke. Od zlatnog teleta do pijetla koji čeka Petrovo zatajenje, od Veronike do Isusovog srca okrunjenog trnovom krunom izložba nas vodi od sakralnog doživljaja do osobne interpretacije ovih kršćanskih tema.

(Izv.prof.art.Tomislav Buntak)

Izložbu možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet; 17-21 h, vikendom 10-20 h) do 10. 04. 2018.

Pratite nas i na stranicama galerije Šira : https://www.facebook.com/GalerijaShira/ i http://www.shira.alu.hr

POZIVNICA (Link na JPEG)