Cash & Carry 2018.

Otvorenje skupne  izložbe studenata ALU pod nazivom  "Ususret 14. Danu otvorenih vrata umjetnosti-Cash& Carry", održat će se u četvrtak, 12.travnja 2018. godine u 19 h, u galeriji Šira.

Predgovor izložbe "Događaju ususret" :

Drugu godinu za redom u galeriji Šira studenti i profesori Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti  Sveučilišta u Zagrebu priređuju izložbu koja prezentira Dan otvorenih vrata umjetnosti -Cash & Carry, za naš odsjek i Akademiju likovnih umjetnosti te širu kulturnu javnost, već dugi niz godina prepoznatljivu i nezaobilaznu kulturno - likovnu, promotivno - edukacijsku manifestaciju s humanitarnim karakterom, koja će ove godine otvoriti vrata po četrnaesti put na Nastavničkom odsjeku ALU.

Svojevrsna je to platforma za razvoj i razmjenu komunikacije te stvaranje izravnog dijaloga mladih umjetnika i posjetitelja, koji uz cjelodnevno druženje sa studentima u njihovom radnom okruženju unutar klasa, atelijera imaju priliku vidjeti i doživjeti procese nastajanja i prezentacije radova te sudjelovati u različitim sadržajima koje program nudi.

Kroz postav izložbe "Ususret 14. Cash & Carry-ju" prezentiraju se aktivnosti  studenata vezane za nadolazeću manifestaciju, čime se jednim dijelom potvrđuje dosadašnje djelovanje i stalni aspekti programa, ali i najavljuju novi, svježi formati koje vlastitom organizacijskom formom daju studenti 3. godine preddiplomskog studija Likovne kulture, kao nositelji programa, uz podršku mentora i profesora.

Izložba obuhvaća nekoliko aktualnih segmenata manifestacije uključujući izbor studentske umjetničke produkcije u tekućoj akademskoj godini, koja je rezultat cjelogodišnjeg studentskog rada i čini okosnicu manifestacije, a kroz koju imamo priliku vidjeti različitost pristupa u promišljanjima, primjeni širokog raspona tehnika, opsegu korištenja alata te u konačnici realizaciji ideja. Likovni radovi studenata 3. godine preddiplomskog te 1. I 2. godine diplomskog studija na Nastavničkom odsjeku, izvedeni u medijima slikarstva, kiparstva, grafike i primijenjene grafike, dio su studijskog programa u kojemu studenti kroz savladavanje klasičnih tehnika i upoznavanje sa suvremenom umjetničkom praksom usavršavaju razvoj individualnog likovnog izraza.

Postav izložbe uključuje idejna rješenja za plakat "Dan otvorenih vrata umjetnosti - Cash & Carry" te likovna rješenja "papirnatih podsjetnika" u formatu flajera, kojima studenti 3. godine preddiplomskog studija na različite načine promišljaju promotivni aspekt manifestacije i stječu iskustvo o primjeni vizualnih komunikacija kao integralnog dijela suvremene kulture. Promotivno-edukacijski vid projekta C&C upućuje i na segment u kojem studenti stječu iskustvo u organizacijskim vještinama i susretu s marketingom, medijskom i sponzorskom suradnjom.

Na izložbi se mogu pogledati i grafike te grafičke mape studenata 2. godine prediplomskog te 2. godine diplomskog studija, kojima se upotpunjava fundus radova namijenjen za humanitarnu izložbu; kao dio C&C-a, ona prezentira bitan segment manifestacije, ukazujući na potrebu djelovanja u društvenoj zajednici kroz razvijanje svijesti za pomoć potrebitima.

Za vrijeme trajanja izložbe u prostoru Galerije održat će se i likovne radionice pod vodstvom studenata završnih godina Nastavničkog odsjeka, koji primjenom znanja stečenih tijekom interdisciplinarnog nastavnog procesa, potvrđuju svoje kompetencije i shodno nastavnom programu, najavljuju još jednu važnu programsku aktivnost nadolazeće manfestacije.

Na koncu, ostaje nam pozvati sve zainteresirane da se pridruže u subotu, 12. svibnja 2018. godine i u ugodnoj atmosferi prisustvuju ovoj jedinstvenoj manifestaciji te dožive sve ono po čemu je likovna umjetnosti posebna i važna za društvo i kulturu uopće.

As.art. Iva Ćurić

Izložbu možete pogledati u radnom vremenu Galerije  (pon-pet; 17-21 h, vikendom 10-20 h) do 02.05. 2018.

Pratite nas i na stranicama galerije Šira :

https://www.facebook.com/GalerijaShira/

http://www.shira.alu.hr

 

POZIVNICA (Link na JPEG)