Art In Specific Space

Gostujuća predavanja kipara doc. Pavela Korbičke i prof. Jana Ambrůza (Fakultet lijepih umjetnosti, Tehnološko sveučilište Brno, Češka Republika) u srijedu, 9. svibnja, u 11 sati u Kabinetu kiparskog odsjeka ALU, Ilica 85, Zagreb.

Profesori Pavel Korbička i Jan Ambrůz koji podučavaju Studio skulpture II, predstavit će vlastitu umjetničku praksu, Studio skulpture II, niz zanimljivih studentskih projekata i projekata alumnija te ekološko-društveni projekt “The Other Landscape” profesora Ambrůza.

Pavel Korbička fasciniran je vizualnim svojstvima neonskih cijevi, koje ne koristi na uobičajeni pop-art način, već stvara nevjerojatne instalacije, često koristeći ploče Lexana koje provode svjetlost. Posljednjih godina Jan Ambrůz je većinu svojih skulptura realizirao u Šarovyu, mjestu gdje se nalaze njegov studio, farma i kuća. Cilj mu je zajedno sa svojim studentima i diplomantima razvijati i oživjeti zanemareni krajolik i pridati mjestu nova značenja, važnost i simboliku.

U sklopu Studija skulpture II proveli su niz skupnih izložbenih projekata u napuštenim industrijskim mjestima i javnim prostorima u Brnu. Korištenjem prirodnih i industrijskih materijala, Korbička i Ambrůz, kao i njihovi studenti, u svojem estetskom pristupu udaljavaju se od post-minimalističke paradigme.