GRADOVI - TRANSMISIJA

Otvorenje izložbe GRADOVI – TRANSMISIJA u srijedu, 12. rujna 2018. u 19 sati u Muzeju Prigoraja (Galerija „Kurija“) u Sesvetama, Trg Dragutina Domjanića 5.

"Gradovi - transmisija" je 6. izložba međunarodnog projekta suradnje umjetnika iz Zagreba i Pariza (2013. – 2018.). Manifestacija se održava na dvije lokacije: u galeriji „Kurija“, Muzej Prigorja, Sesvete i u „Medijateci“ Francuskog instituta u Zagrebu. Naglasak projekta "Gradovi - Transmisija" je na komunikaciji, razmjeni informacija između, gradova, mjesta, umjetnika i publike, propitivanje onoga što predstavlja urbani puls grada od prošlosti do sadašnjosti. Umjetnici istražuju ono što određuje urbanu kulturu kao zbir tradicionalnog i suvremenog. Ovogodišnji projekt propituje i socijalne odnose u mjestu gdje  umjetnik živi kroz objektivne i subjektivne doživljaje. 

Na međunarodnoj multimedijalnoj izložbi „Gradovi – Transmisija“ 2018. sudjeluju umjetnici iz Zagreba i Pariza: Nina Iris Bešlić, Anthony Chatain, Marie Dekerle,  Zvjezdana Jembrih, Renata Ladović Meštrović, Vesna Šantak i Erika Šmider. 

Izložba "Gradovi - Transmisija" osim u galerijskom prostoru "Kurije"  "izlazi" u vanjski urbani prostor Muzeja objektima i likovnim instalacijama. Urbani prostor se prenamjenjuje u likovno / umjetnički prostor, te ističe važnost međusobnih utjecaja čovjeka i društva, ostvaruje komunikaciju umjetnika i publike. 

Otvorenje izložbe "Medijateka" u ponedjeljak, 17. 9. 2018. u 19 sati u Francuskom institutu, Preradovićeva 5, Zagreb, 

Također, "Medijateka" Francuskog instituta svojim izložbenim prostorom ostvaruje komunikaciju sa publikom jer je izložba postavljena u izlogu. Izlog povezuje interijer "Medijateke" i eksterijer urbanog prostora, aktivirajući komunikaciju umjetničkih radova sa publikom svih uzrasta i različitih interesa. 

Glavna namjera međunarodnog multimedijalnog projekta je suradnja između umjetnika iz različitih gradova i istraživanje nove percepcije kroz univerzalni jezik umjetnosti. 

Transmisija je započela, pridružite se!

Vesna Šantak, akademska slikarica - grafičarka 

POZIVNICA (Link na JPEG)