Poziv na promociju knjige u nakladi ALU

Pozivamo vas na promociju monografske publikacije SUVREMENA UMJETNOST U OBRAZOVANJU – Uloga novih medija u nastavi likovne kulture u gimnazijama autorice prof. dr. sc. Maje Bosnar koja će se održati u četvrtak, 17. siječnja 2019. u 13:00 sati u velikoj predavaonici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Ilica 85.

Knjigu će predstaviti izv.prof.art. Tomislav Buntak, dekan ALU, doc.mr.art. Sonja Vuk, red.prof.art. Jagor Bučan te autorica prof.dr.sc. Maja Bosnar.

Monografska publikacija SUVREMENA UMJETNOST U OBRAZOVANJU, ULOGA NOVIH MEDIJA U NASTAVI LIKOVNE KULTURE U GIMNAZIJAMA nastala je kao rezultat istraživačkog rada doktorske disertacije koja pripada metodičko-didaktičkom području. Studija autorice dr.sc. Maje Bosnar, dugogodišnje profesorice metodike likovne kulture i vizualne/likovne umjetnice, bavi se predmetom Likovne kulture/umjetnosti u gimnazijskom obrazovanju. Ova studija govori o mogućim načinima osuvremenjivanja nastave, primjeni novih medija kao didaktičkog alata, ali i novih medija u suvremenoj umetničkoj praksi. Knjiga je namijenjena stručnoj javnosti, nastavnicima i studentima  te svima koji afirmiraju vizualne i likovne umjetnosti sa ciljem unaprijeđenja pedagoške prakse.

Dr. sc. Maja Bosnar (rođena Jockov), diplomirala je i magistrirala na Univerzitetu u Novom Sadu, Akademiji umjetnosti, na odsjeku grafike. Doktorirala je metodičko-didaktičke znanosti na Univerzitetu u Banja Luci, Akademija umjetnosti. Bavi se slikarstvom i proširenim medijima. Priredila je 14 samostalnih izložbi te sudjelovala na više od 100 skupnih izložbi u Srbiji i inozemstvu. Članica je SULUV-a, ULUS-a i European artists, Essen,  Njemačka. Dobitnica je nagrade za umjetnički rad iz proširenih medija. Autorica je znanstvenih radova koji se bave umjetnošću u srednjoškolskom i gimnazijskom obrazovanju. Profesorica je metodike likovne kulture.

POZIV (Link na PDF)