Device_art 6.018 Performances Zg

Subota (26. 1. 2019.) i utorak (29. 1. 2019.) u MSU u Zagrebu

Zadnji Device_art festivalski tjedni u Zagrebu u MSU Zagreb (dvorana Gorgona) ugošćuju mlade europske umjetnike koji se u svojim praksama bave zvukom i tehnologijom.

Pet europskih umjetnika u usponu po prvi puta svoje će zvučne performanse predstaviti zagrebačkoj publici:

  • Mathias Loose (NO): Zvučni dnevnik
  • Valentin Durif (FR): Radosni građani povjerovat će stroju
  • Jiska Huizing (NL/NO): Iskidani zapisi
  • Lucas Paris (FR): AntiVolume
  • Elio Libaude (FR): Kokoliti

Program performansa kustoski su selektirali Fabien Fabre (Second Nature, Francuska), Anne Marthe Dyvi (BEK, Norveška) i Ena Hodžić (KONTEJNER, Hrvatska).

Program performansa kustoski su selektirali Fabien Fabre (Second Nature, Francuska), Anne Marthe Dyvi (BEK, Norveška) i Ena Hodžić (KONTEJNER, Hrvatska).

Mladi performeri također sudjeluju i u radioničkom programu, a umjetnici tako dobivaju priliku prezentirati svoje radove publici i u Rijeci (Muzej Moderne I Suvremene Umjetnosti) 29. siječnja 2019.

Performansi u fokus stavljaju zvuk u intermedijskim i hibridnim praksama, njegovu vezu s prirodom i okolišem - od monumentalnih krajolika do mikro flore i faune, te također na osjetilne imerzije i eksperimentiranje s medijima, glazbenim instrumentima, formatima i komunikacijskim kanalima.

Device_art 6.018 performansi dio su trećeg umjetničkog laba projekta Future DiverCities - podržanog od strane Europske unije kroz program Kreativna Europa.

Projekt su podržali: Program Europske unije Kreativna Europa, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb − Gradski ured za kulturu, Zaklada “Kultura nova”.

Device_art je međunarodni festival koji se od 2004. godine bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti u formatu trijenalnog festivala, kojeg organizira udruga KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Raspored performansa (Link na PDF)

Više vidjeti na:

https://www.kontejner.org/projekti/device_art-festival/device_art-6018/performansi-9/

https://www.facebook.com/events/845083242491697/