Vitar Drinković Povratna informacija 1.2 Predavanje

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na interaktivno predavanje koje će se održati u ponedjeljak, 18. veljače 2019. s početkom u 18 sati u Galeriji Šira, Preradovićeva 13 u Zagrebu.

Kao popratni događaj samostalne izložbe Vitra Drinkovića "Povratna informacija 1.2" u Galeriji Šira imamo čast ugostiti prof. Tomislava Pučića, kliničkog psihologa KBC-a Osijek koji će održati predavanje na temu "Upotreba povratne informacije u tretmanu kognitivnih smetnji i somatskih poremećaja''.

Bio i Neurofeedback tretmani predstavljaju nefarmakološki pristup u liječenju različitih neuroloških, psihijatrijskih ali i razvojnih problema. Postupak se zasniva na neposrednoj prezentaciji fizioloških signala (otkucaja srca, napetosti mišića, brzina protoka krvi i dr.)  s ciljem da osobe bolje nauče ovladati vlastitim funkcioniranjem. Tretmani se koriste najčešće u kognitivnoj rehabilitaciji (vježbe pažnje, koncentracije i kratkoročnog pamćenja) ali i u tretmanu psihosomatike (glavobolje, vrtoglavice i dr.). Tretmani nisu zamjena za klasično farmakološko liječenje već predstavljaju nadopunu standardnom liječenju.

Tomislav Pučić, prof. - klinički psiholog, TA – terapeut

Radi posljednjih 8 godina na Klinici za neurologiju KBC-a Osijek. Uz standardni dio posla psihologa, vodi individualnu i grupnu psihoterapiju. Od 2013. godine je voditelj ambulante za neurofeedback terapiju.

Otvorenje samostalne izložbe Vitra Drinkovića „Povratna informacija 1.2“ održat će se u četvrtak, 31. Siječnja 2019. U 19 sati u Galeriji „Šira“, Preradovićeva 13, Zagreb.

Izložba traje do 18. Veljače 2019. a može se razgledati u radnom vremenu galerija:
radnim danom (pon – pet) 11 – 13 h i 18 – 20 h, subotom 11 – 13 h

PREDGOVOR (Link na PDF)

POZIVNICA (Link na JPEG)

DEPLIJAN (Link na PDF)