Slika 1. prof. Svjetlan Junakovic sa studentima


Slika 2. Studenti ALU, autori radova


Slika 3. Rad u nastajanju

Izložba 2068. – Pogled u budućnost

Umjetnički radovi talentiranih studenata ALU u Zagrebu su vremeplov u 2068. godinu!

Svečano otvorenje izložbe ‘2068. – Pogled u budućnost’ održat će se u četvrtak, 31. siječnja 2019. u 18 sati u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu (Perkovčeva ulica 2).

Otvorit će je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista i izv. prof.art. Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Svečanom činu prisustvovat će autori eseja koji su objavljeni u Večernjem listu: Slaven Letica, Boris Jokić, Aleksandar Battista Ilić, Ivana Nikolić Popović, Višeslav Raos, Davor Ivanković, Marijana Grbeša i Igor Rudan. ‘2068. – Pogled u budućnost’ veliki je multimedijalni projekt promocije znanosti, inovativnosti i istraživačke hrabrosti. Realizirao ga je Večernji list u suradnji s deset vrhunskih stručnjaka koji su prihvatili izazov te ponudili odgovor na pitanje – Kakva nas budućnost očekuje za 50 godina? Okosnica projekta bili su eseji objavljeni u Večernjem listu i posebnom specijalu, a ilustrirali su ih zagrebački studenti Akademije likovne umjetnosti.

Radovi nastali u sklopu projekta predstavljaju svojevrsni vremenski stroj koji će posjetitelje povesti na putovanje 50 godina u budućnost – ravno u 2068. godinu. Javnost će ih moći pogledati u Hrvatskom novinarskom društvu od 1. do 8. veljače radnim danom od 9 do 17 sati. Posjetitelji će izložbu moći posjetiti i u Noći muzeja u petak, 1. veljače od 18 sati do 1 sat ujutro. Ulaz će biti besplatan, a izložba će biti prodajnog karaktera.

Izložba traje od 1. do 8. veljače 2019. i može se razgledati radnim danom (9 – 17 sati)

Vijest preuzeta s:  http://fama.com.hr/izlozba-2068-pogled-u-buducnost/

Vidjeti još i na: https://www.vecernji.hr/kultura/umjetnicki-radovi-talentiranih-studenata-vremeplov-su-u-2068-godinu-1296597