Izložba Zagreb – Lublin - Zagreb

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenja izložbe “ZAGREB – LUBLIN - ZAGREB” koja će se održati na dvije lokacije:

Srijeda, 3. 4. 2019. u 12:00 sati u Galeriji Canvas (Ul. N. Tomaševića 8) - Izložba radova profesora s prve međunarodne konferencije o litografiji u Lublinu, Poljska

Četvrtak, 4. 4. 2019. u 12:00 sati na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (Ilica 85):

Galurija - Izložba radova profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta Maria Curie-Sklodowska u Lublinu

Galerija Hodnik - Izložba dokumentacije sa studentskog putovanja u Lublin

U gradu Lublinu u Poljskoj, krajem 2018. godine, održana je prva međunarodna konferencija o litografiji. Sudjelovali su umjetnici i predavači iz mnogih europskih država i akademija. Konferencija je popraćena dvjema skupnim izložbama, te radionicama i predavanjima. Jednom od izložbi, međunarodnoj publici su predstavljeni studentski radovi nastali na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu tijekom nekoliko generacija pod mentorstvom izv. prof. Josipa Baće i doc.dr.art. Mirana Šabića.

Slijedeće večeri otvorena je izložba gdje su svoje radove, nastale u tehnici litografije, te grafičkim tehnikama kombiniranim s litografskom tehnikom, predstavili profesori i umjetnici s nekoliko likovnih akademija Europe.

Izložbama, radionicama i predavanjima prisustvovali su studenti Grafičkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – Davor Dmitrović, Ivica Purgar i Diana Trohar, te na taj način predstavili svoju Akademiju.

U periodu trajanja Konferencije, naši su studenti imali priliku upoznati nove pristupe tehnici litografije, upiti kulturu i običaje Poljske, te provesti vrijeme s ljudima različitih karaktera, ali iste ljubavi za grafiku, odnosno litografiju.

Povodom tog iskustva u Zagrebu otvaramo izložbu u Galeriji Canvas, te dvije izložbe na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. U Galuriji će biti će izložene litografije profesora i studenata likovne akademije Sveučilišta Maria Curie-Sklodowska u Lublinu od sredine devedesetih godina sve do recentnih radova, dok će u Galeriji Hodnik biti otvorena izložba dokumentarnog karaktera prezentirajući fotografije i video materijale sa studentskog putovanja u Lublin.

POZIVNICA (link na JPEG)