Promocija monografije HRVATSKA GRAFIKA

Predstavljanje monografije HRVATSKA GRAFIKA autorice Mikice Maštrović (objavljene u nagrađivanoj biblioteci Povijest umjetnosti naklade Ljevak), održat će se u utorak, 26. studenog 2019. u 19:00 sati u Atriju Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb.

U utorak, 26. studenog, u 19 sati, Naklada Ljevak, u Muzeju Mimara, predstavlja knjigu Mikice Maštrović 'Hrvatska grafika'. Riječ je o prvom sustavnom pregledu hrvatske grafike u sklopu kojeg će biti predstavljena relevantna tradicija i suvremena produkcija.

Hrvatska grafika ima bogatu višestoljetnu tradiciju, pri čemu su mnogi hrvatski grafičari, značajno doprinijevši svojim radom grafičkoj umjetnosti u doba kada su djelovali, ostavili neizbrisiv povijesni trag ne samo u povijesti hrvatske grafike već je njihovo stvaralaštvo obilježilo i mnoge europske grafičke centre, osobito u XVI. stoljeću.
 
Hrvatska suvremena grafika, koja se nadovezuje na  bogatu grafičku tradiciju, prepoznatljiva je svojom osebujnim uspješnim likovnim izrazom, stoga ne čudi što danas imamo čitav niz grafičara koji su svojim radom ne samo zapaženi već i nagrađivani izvan granica Hrvatske. Zbog svega toga je opravdano i korisno na jednome mjestu opisati grafičku umjetnost u Hrvatskoj i umjetnike grafičare i to u vremenskom razdoblju od nastanka prvih hrvatskih grafika pa sve do danas. Dosad takvog pregleda grafičke umjetnosti u Hrvatskoj nije bilo.

Opširnije: http://www.mimara.hr/

Vijest preuzeta s: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=94672

Više vidjeti i na: https://www.ljevak.hr/strucna-literatura/23693-hrvatska-grafika.html

POZIVNICA (Link na JPEG)