ODSJEK ZA KONZERVIRANJE I
RESTAURIRANJE UMJETNINA

Predstavljanje monografije 20 god. OKIRU ALU

„Bilo je prekrasno u Zamenhofovoj 14, u srijedu 12. lipnja 2019...“

Kruna gotovo dvogodišnjeg rada uredništva monografije povodom 20. obljetnice postojanja Odsjeka za konzerviranje i restauriranje (nekada restauriranje i konzerviranje) umjetnina Akademije likovnih umjetnosti bila je svečana promocija in situ, gdje je sve i počelo. U Zamenhofovoj 14, tog lijepog ljetnog dana, okupio se dosada najveći broj prijatelja Odsjeka – naši dragi alumni, studenti, bivši i sadašnji nastavnici, suradnici, kolege i ostali koji prate naš rad i vesele se našim uspjesima i dostignućima.

Monografiju su predstavili dekan izv. prof. art. Tomislav Buntak, pročelnik Odsjeka izv. prof. dr. sc. Vladan Desnica, glavna urednica red. prof. mr. art. Tamara Ukrainčik i izv. prof. art. Jagor Bučan, član uredništva, te voditeljica arhiva ALU Ariana Novina.

Prilikom promocije, uz završnu izložbu studenata u prostoru Odsjeka održana je i izložba plakata koji prikazuju aktivnosti i rad nastavnika i studenata OKIRU tijekom proteklih 20 godina.

Nakon promocije, za goste je pripremljen tradicionalni domjenak OKIRU povodom kraja nastave u akademskoj godini 2018./2019.

Velika zahvala za ide našem uredništvu, glavnoj urednici red. prof. mr. art. Tamari Ukrainčik, članovima uredništva izv. prof. art. Andreju Aranickom, izv. prof. art. Jagoru Bučanu i doc. dr. sc. Domagoju Šatoviću, svim nastavicima i suradnicima koji su doprinjeli izradi monografije, a posebno izv. prof. art. Nataliji Nikpalj za grafičko oblikovanje i pripremu za tisak.

Tiskanje ove publikacije financijskim sredstvima omogućili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Monografija će biti dostupna u prodaji na ALU, Ilica 85, po cijeni od 250,00 kn, a za bivše i sadašnje studente 100,00 kuna. Za knjigu velikog formata, s preko 550 fotografija, vrlo prihvatljiva cijena ☺


Srdačno vas pozivamo na predstavljanje monografije "20 godina Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu" koje će se održati na Odsjeku za konzerviranje i restauriranje umjetnina u Zamenhofovoj 14 u Zagrebu, u srijedu 12. lipnja 2019. godine, u 17:00 sati.

Dobrodošli!

POZIVNICA (Link na JPEG)