Vida Meić: Strukture mrlja

U četvrtak, 4. lipnja 2020. u 19 sati, u MSU galeriji održat će se otvarenje izložbe Vide Meić „Strukture Mrlja“ koja je realizirana zahvaljujući 'MSU nagradi' koju je umjetnica dobila na 34. salonu mladih 2018. Na izložbi u MSU mlada je grafičarka odlučila predstaviti rezultate eksperimentiranja u tehnici kolografije. Lavirajući između kontroliranog slučaja i utvrđenih procedura grafičkog medija, Vida Meić samosvojno ukazuje na zanemarenu spoznaju vizualne percepcije. 

Otvorenju izložbe prisustvovat će umjetnica Vida Meić, ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić te dekan zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i predsjednik upravnog odbora Hrvatskog društva likovnih umjetnika Tomislav Buntak.  

Vida Meić rođena je 1991. godine u Čakovcu. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Ines Krasić na Nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine s pohvalom Summa Cum Laude. Dobitnica je brojnih nagrada od kojih valja izdvojiti nagradu Grafičke zbirke NSK, MSU nagradu i 2. HPB nagradu Salona mladih, Erste Grand Prix i Rektorovu nagradu. Samostalno izlaže 2016. ciklus kolografija u Galeriji Matice hrvatske i 2017. Atlas Mrlja u Galeriji Kranjčar. Izlagala je na tridesetak skupnih izložbi od kojih valja istaknuti 7. i 8. hrvatski trijenale grafike, 4. Bijenale slikarstva, 12. Erste fragmente i 34. Salon mladih. Radi u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika te kao vanjska suradnica na Akademiji likovnih umjetnosti.

POZIVNICA (Link na JPEG)

Više o izložbi na: http://www.msu.hr/dogadanja/izlozba-vida-meic-strukture-mrlja/435.html