BRUNDIBAR na Tuškancu

Dječja opera Brundibar na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Pred bivšom tvornicom ulja Zvijezda u Zagrebu, a budućim Centrom za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaustodržana je 25.1.2018. je praizvedba dječje opere Hansa Kráse „Brundibár“ u režiji Krešimira Dolenčića.

Scenografiju i rekvizite za operu osmislili su i izradili studenti ALU Petar Koši, Jelena Kovačev, Ivan Nestić, Matea Šiprak i Eva Vučković, s docenticom Idom Blažičko i pod mentorstvom red. prof. art Mirjane Vodopije. Likovno rješenje plakata i vizualnog identiteta izradio je student ALU Tin Samaržija, pod mentorstvom izv. prof. Natalije Nikpalj Polondak.

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust poziva na besplatnu projekciju snimke dječje opere 'Brundibar' na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac u petak, 19. Lipnja 2020., od 20,30 sati.

”Ova bajkovita opera progovara protiv svakog oblika tiranije i genocida kroz priču o djeci koja su iskusila nezamislive zločine. Predstavlja i moć glazbe i umjetnosti koja se uzdiže nad stravičnim životnim situacijama. Poruka je bezvremenska i civilizacijski iznimno važna. Posebno nam znači i kao sjećanje na našeg Branka Lustiga koji je dijelio sudbinu ove djece”, zaključila je Nataša Popović, ravnateljica Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust.

Više o događanju na sljedećim linkovima:

https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=98210

https://ljepotu.hr/program/brundibar/