ARTUPUNKTURA Izložba PETOLIK

Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V, 15. – 18. 9. 2021.

Izložba studenata i alumna 5 umjetničkih akademija:

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Umjetnička akademija u Splitu

China Academy of Art, Hangzhou u Kini

 

P E T O L I K – Opipljiva fantazija

Izložba studenata i alumna 5 umjetničkih akademija

Ponovno se u ovom i dalje neobičnom, lockdown neizvjesnom i izazovnom „netaktilnom“ okruženju i retorikama, dvojbenim funkcionalnostima, okupljamo na sada već tradicionalnoj izložbi, u svojevrsnom nastavku prethodnog projekta TROLIK. Projekt je to koji okuplja i predstavlja ponajbolje radove studenata i alumna naših hrvatskih akademija i stranih partnera.

Kroz izložbu prikazujemo neophodnost izravne, fizičke, taktilne komunikacije i možda najvažnije – suradnje, što je svojevrsni poziv pozitivnom kontrapunktiranju rastućem virtualnom, koje sve više postaje dominantan oblik socijaliziranja.

Prikazujemo kreativnu umjetničku de-virtualizaciju, toliko neophodnu u promišljanjima budućnosti, s obzirom na to da smo još uvijek ljudi s tijelima i dodirima i postojimo  (još uvijek) u stvarnom vremenu i prostoru. Ovo je izložba Stvarnosti: ostvarenih, materijaliziranih fantazija i kreacija naših mladih umjetnica i umjetnika!

Ovoga se puta na ART ZAGREBU 2021. predstavlja pet likovnih akademija iz Hrvatske: Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Umjetnička akademija u Splitu, te naši partneri s CAA, China Academy of Art, Hangzhou u Kini.  

izv. prof. art. Danko Friščić

 

IZLAŽU

Mihael Bađun, Helena Bosnić, Davor Dmitrović, Lora Elezović, Tomislav Hršak, Teo Kiš, Bruno Lang, Mia Maraković, Ana Maria Maravić, Vida Meić, Mia Matijević, Zdenko Mikša, Luka Pacek, Manuela Pauk, Tara Beata Racz, Domagoj Rogina, Tin Samardžija, Monika Sinković, Petra Šabić, Matea Šiprak, Tea Švarić, Filip Vlahović, Anđela Zanki i Nikolina Žabčić

Vidjeti i na web stranici: https://www.artzagreb.com/portfolio/p-e-t-o-l-i-k-opipljiva-fantazija/