Promocija knjige LAND ART

Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen

S velikim veseljem i ponosom pozivamo Vas na promociju publikacije Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen, kojom smo dokumentirali dvije godine suvremenih umjetničkih istraživanja land arta izvedenih na dvije lokacije, u Ozlju i okolici, te Jakovlju, a na zasadama tradicije Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Promocija će se održati u galeriji Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca u Ozlju, u petak 12. 11. 2021. u 14 sati.

Profesori, studenti i gosti, dvije su godine u različita godišnja doba osluškivali prirodu i na najrazličitije i sebi svojstvene načine s njom su-kreirali djela koja smo dokumentirali statičnim i pokretnim slikama. Nadamo se i vjerujemo da su neposredne izvedbe ostale trajno pohranjene u emocijama izvođača i  barem dijela promatrača.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na zajedničko prisjećanje i oživljavanje tih događaja uhvaćenim slikama, tekstovima i našim doživljajima, čiji koncentrat donosi naša publikacija.

Uz promociju publikacije koja objedinjuje sve dosadašnje rezultate – vizualne i tekstualne, a koja svakako nije kraj istraživanja land arta, već poticaj na daljnja, zatvaramo i našu dugotrajnu izložbu. Uz sve to najavljujemo i nastup KAJ Cavea i izvedbu nekoliko njegovih pjesama tom prilikom. Pjesme predstavljaju slobodne prijevode/prepjeve pjesama Nicka Cavea na kajkavsko narječje u izvedbi prof. Tomislava Pletenca, a kao doprinos istraživanju lokalnih vrijednosti u kontekstu globalnog.

Pozivaju Vas organizatori izvedbi, izložbe i publikacije, svi članovi umjetničko-znanstveno istraživačkog tima, uredništvo publikacije Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen u ime Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Grada Ozlja i voditelja Gradske knjižnice Ivana Belostenca Ozalj.