Časopis Kontrapost - poziv na sudjelovanje

Uredništvo časopisa Kontrapost - radovi studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva vas na sudjelovanje likovnim i(li) pisanim radovima u novom broju pod naslovom CIJENA. Rok za predaju dovršenih radova je 20. 3. 2022. Svim zainteresiranim sudionicima bit će dodijeljen mentor, stručan u polju vašeg interesa, s kojim ćete surađivati u unaprjeđivanju rada.

Pozivamo sve studente umjetničkih akademija, dizajna, srodnih studija ili one motivirane na prijavu već dovršenih ili novih radova koji će biti reproducirani u časopisu. Tražimo likovne radove koji na bilo koji način tematiziraju vrijednost umjetnosti ili društvene i ekonomske fenomene vezane uz nju.

Temat otvara mogućnosti istraživanja povijesnih odnosa umjetnika i naručitelja te uloge crkve kao naručitelja. Potičemo razmatranje tržišta umjetnina, i utjecaja ekonomskih okolnosti i kanala izlaganja na umjetničku proizvodnju. Od ove godine časopis će sadržavati rubriku Putopis u kojoj autori mogu istražiti umjetničku scenu ili povijest umjetnosti stranih gradova ili država. Kao i prošle godine pozivamo sudionike na slanje prijevoda strane teorijske i povijesno-umjetničke literature.

Više informacija možete naći i na poveznici: https://kulturflux.com.hr/najave/urednistvo-kontraposta-poziva-na-sudjelovanje