Apolonija Lučić: Pillow Talk

Izložba Apolonije Lučić “Pillow Talk” od ponedjeljka 14. 2. 2022. u 36 Mountains Studio, Vlaška ulica 103, Zagreb. Izložbu možete pogledati do 18. veljače, od 15h do 19h.

Svaku večer prije spavanja ispričam ti sve svoje nedoumice. Što me muči, tko mi se sviđa, što sam radila i kako mi se ne sviđa monotonija u koju sam trenutno zapela. Pričam ti kako je dan bio predivan, kako ponekad volim sivo, šugavo vrijeme koje nitko ne voli, kako sam uživala na Jelenovcu ili kako me ispunio odlazak na Sljeme. Povjerim ti se oko svih dilema – baš sam u nekom čudnom periodu, ne znam što bi sa sobom. Možda bih trebala otputovati ili se upisati na neki trening... napraviti nešto neočekivano. Nešto što će me malo prodrmati. Fali mi ona stara ‘ja’ – kojoj je trebalo puno manje razmišljanja da donese neku ludu odluku. Zatim ti ispričam sve o nekim zaboravljenim ljubavima - o cereal shopu, orkestru žaba i onoj igri gdje ti krokodil ne smije odgristi nogu, plakanju na biciklu, vatrometu na plaži i opere me neka sreća.

Jer- ti si uvijek tu za mene. Kažeš mi kako se previše brinem oko egzistencijalnih pitanja. Kako i nije baš previše bitno da mogu konceptualno definirati svaki svoj rad (jer tko to čita na kraju krajeva). Trebala bi se više zajebavati i manje razmišljati. Eksperimentirati, biti znatiželjna i isprobavati – bez očekivanja. Uživaj u trenutku. Go with the flow. Iako sam tu frazu čula već stotinu puta i ponekad mi toliko ide na živce, priznajem ti: „Znam da si u pravu“.

I tako, svake večeri, odradimo jedan pillow talk – moj jastuk i ja.

Apolonija Lučić rođena je 1995. godine. Djetinjstvo je provela u Delnicama. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu 2014. godine. Studirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti gdje je završila preddiplomski studij 2018. godine. Tijekom treće godine studija boravi na studijskoj razmjeni Erasmus u Krakowu. Nakon završetka studija odlazi na stručnu praksu u rezidenciju za umjetnike De Liceiras 18 u Porto, Portugal, također u sklopu programa Erasmus. Izlagala je na više skupnih izložbi. Radila je i sudjelovala na različitim projektima (za Komikaze, 36 Mountains, Vox Feminae, Ment Festival, False Peak Records itd.). Trenutno studira na diplomskom studiju grafike na Akademiji likovnih umjetnosti.

web: behance.net/apolonija_l
https://www.facebook.com/events/821613935287657/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D