Promocija knjige Land art, Earth art, Earthworks

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje publikacije

Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen I - II

koje će se održati u petak 25. veljače 2022. u 17 h u galeriji Putolovac, Ilica 112 u Zagrebu

Publikaciju će predstaviti:

red. prof. Tomislav Buntak, dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,
izv. prof. dr. sc. Maja Bosnar, Fakultet likovnih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, vanjska suradnica Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,

Nataša Ivančević, muzejska savjetnica, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb,
izv. prof. dr. sc. Josip Zanki, Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu,

uz sudjelovanje uredništva publikacije, organizatora, sudionika i izvođača ovoga dvogodišnjeg umjetničko-znanstvenog istraživanja provedenog na Akademiji likovnih umjetnosti.

Predstavljanje će biti popraćeno glazbenim izvedbama Martina Ladike uz pratnju Roka Margete i Lea Hrsa, te izložbom video-dokumentacije land art izvedbi koja će trajati do 1. 3. 2022. u galeriji Putolovac

Publikacijom su dokumentirane dvije godine (2019. i 2020.) novih umjetničko-znanstvenih  istraživanja land arta i land art izvedbi na dvije lokacije: u Ozlju i okolici, te Jakovlju, a na zasadama tradicije Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, uz suradnju s Institutom za etnologiju i folkloristiku i Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Ova publikacija, na tragu umjetničke knjige, sveza je fotografske dokumentacije land art izvedbi i tekstova teoretičara, sudionika i organizatora, oblikovana vrsnim grafičkim dizajnom Natalije Nikpalj, uz urednički tim koji potpisuju: Zvjezdana Jembrih (urednica), Alen Novoselec (voditelj projekta), Suzana Marjanić, Ida Blažičko, Tajana Vrhovec Škalamera i Maja Flajsig. 

TEKST NAJAVE (Link na PDF)