ALU PERSPEKTIVA 2022

„Završna godišnja izložba studenata ALU“  i obljetnica 115. godina Akademije likovne umjetnosti, 10. lipnja 2022. od 12 h, dvorište ALU, Ilica 85.

Poštovani,

Pozivamo Vas na ALU PERSPEKTIVA 2022 - „Završna godišnja izložba studenata“  Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine kao rezultat nastavnoga procesa a ove godine postpandemijski otvaraju svoja vrata 10. lipnja u 12 sati kada započinje program u dvorištu Akademije likovne umjetnosti, Ilica 85.

ALU PERSPEKTIVA 2022, ove godine ima dodatan značaj, a to je da je posljednja prije obnove zgrade ALU nakon zagrebačkog potresa. Studenti, profesori i široka javnost, kao i mediji imat će priliku još jednom u najljepšem zagrebačkom dvorištu zgrade ALU, 10. lipnja, provesti svoj nezaboravan dan uz razne forme umjetnosti i glazbu. Ovogodišnju ALU PERSPEKTIVU uveličat će i obilježavanje obljetnice 115 godina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Završna izložba kao i dosadašnjih godina odvijat će se na lokacijama Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85 (glavna zgrada), Jabukovcu 10, Zamenhofova 14 i Teslina 12, te će biti izloženi najbolji radovi studenata svih odsjeka akademije od 10. do 24. lipnja 2022. godine. ALU se sastoji od 6 odsjeka (slikarski, grafički, kiparski, nastavnički, animirani film i novi mediji, konzerviranje i restauriranje umjetnina).

Usprkos zadnje dvije godine koje je obilježila pandemija i potres, ALU PESPEKTIVA 2022 nastavlja svoju bogatu tradiciju razvoja nove umjetničke prakse i povezivanja između različitih umjetničkih formi, a u svom programu koji slijedi u dvorištu nastaje i posebna suradnja studenata ALU i Muzičke akademije. To pokazuje da prostora za suradnju i promociju umjetničkog stvaralaštva mladih ima, te da je jedini pravi put da se osnaži dosadašnja vidljivost projekta upravo otvaranje „vrata“ ALU prema široj javnosti (građanstvu), studentima ostalih fakulteta, stručnoj javnosti (kolege, umjetnici, razne srodne ustanove), država i grad (uzvanici), te svakako studentima ALU radi suradnje među Odjelima  kao i poziv nekim novim generacijama mladih studenata.

Na dan otvaranja izložbe u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85, održavaju se koncerti od 12 sati do 23 sata. Glazbeni program u dvorištu ALU otvara Valeria Nikolovska Trio, zatim slijede: Klasična Hrvatska Četvorka, Šus, Kosan, Ogenj i na kraju publiku će zabavljati Lika Kolorado.

Više informacija o programima na svim lokacijama i radnom vremenu potražite na www.alu.hr te na društvenim mrežama Akademije -  Facebook + Instagram.

Ulaz je BESPLATAN za sve posjetitelje glazbenog programa i izložbenog na svim lokacijama od 10. do 24. lipnja 2022. godine.

PRESS INFO (Link na PDF)

PROGRAM (Link na JPEG)