ALU PERSPEKTIVA 2

ALU Zagreb u ovogodišnjem izdanju Artupunkture 2022. omogućit će široj publici uvid u umjetnost na njezinom samom izvoru, na mjestu gdje ona nastaje.  Tako će se u sklopu projekta ALU Perspektiva 2 odvijati niz događanja, od kojih izvajamo:

“Petolik”-skupna izložba na kojoj će se najboljim radovima svojih studenata- predstaviti tri likovne akademije u Hrvatskoj (Zagreb,Osijek, Rijeka). Akademije će tako predstaviti i specifičnosti svojih nastavnih programa, ono najbolje što danas Hrvatska može ponuditi u vidu visokog obrazovanja na području likovne umjetnosti.

Isto tako, na izložbi će se predstaviti i izbor nagrađenih radova diplomanata generacije 21/22 Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Što se tiče međunarodnog konteksta izložbe, na “Petoliku” će se multimedijalnim radovima svojih studenata predstaviti i Nacionalna umjetnička akademija iz New Delhija, Indija- LKA Lalit Kala Akademi kao i Internacionalni fakultet Kineske akademije umjetnosti u Hangzhou, NR Kina.

Osim toga, u galeriji ALU Šira biti će postavljena skupna izložba radova studenata ALU Zagreb u sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnutka OKIRU.

Kao popratni dio programa, održat će se program obilaska Ljevaonice umjetnina ALU i sedam ateliera renomiranih likovnih umjetnika mlađe i starije generacije koji se nalaze u centru Zagreba. Tako će se kroz četiri dana trajanja Art Zagreba održati po dva obilaska dnevno uz organizirano stručno vodstvo i razgovor s umjetnikom.

Uz obilazak ateliera, na pročeljima zgrade “Slave Raškaj” u Ilici 83 i u parku ALU biti će projicirane i postavljene studentske umjetničke instalacije i video projekcije.

ALU PERSPEKTIVA 2 - program   15. - 18. 9. 2022.

1.“Petolik”- međunarodna skupna izložba umjetničkih akademija:

-Izložba radova tri umjetničke akademije u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Osijek)

-izložba radova nagrađenih diplomanata generacije 21/22 Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu

-multimedijalna izložba radova studenata Nacionalne umjetničke akademije iz New Delhija, Republika Indija- LKA Lalit Kala Akademi

4. Skupna izložba radova hrvatskih studenata  diplomskog studija na Internacionalnom fakultetu Kineske akademije umjetnosti u Hangzhou, NR Kina

5. Obilazak Ljevaonice ALU i 7 umjetničkih ateliera u centru Zagreba uz stručno vodstvo i razgovor s umjetnikom

6. Umjetničke instalacije profesora i studenata ALU u parku ALU

7. Video projekcije  studenata ALU na pročeljima zgrada uz ALU Zagreb

8. Galerija Šira – skupna izložba radova studenata ALU Zagreb - obilježavanja 25. obljetnice osnutka odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina ALU (15.9.-3.10.)