Iva Korenčić: Istovremeno

Poštovani, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje samostalne pozivne izložbe Ive Korenčić, mag.art. pod nazivom "Istovremeno", 9. 12. 20022. u 19 h u galeriju Šira.

Više o izložbi:

“Izložba ISTOVREMENO likovna je situacija koja nastaje kao reakcija na istoimenu knjigu nastalu 2019. godine. U knjizi tematiziram međuljudske odnose s osobama s kojima me tijekom života vezala emocionalna ili druga bliskost, prevodeći ih u imaginarni odnos koji se agregacijom iskustava strukturira u dijalog sa samom sobom. Opetovanim skretanjem tog dijaloga ka konkretnom pa ka apstraktnom izričaju i misli, on za mene prestaje biti dramsko repliciranje već postaje mjesto bavljenja unutrašnjim sukobom između osobne i socijalne konstrukcije ženskosti, rodnog identiteta kao binarne opozicije iz koje proizlaze ostali binarizmi te mjesto potencijalnog (ili barem privremenog) pomirenja tog sukoba. Taj međuljudski odnos postaje metodologija, jedinstvena praksa čije strukturalne i funkcionalne odlike zrcale povijest svih tih odnosa – pa i onih prije njih – taloge društvenog nasljeđa.  Pošto je 'dijalog' poprimio formu automatskog pisanja, prerastao je u snoliko-fiktivni autobiografski rad u kojem se bavim iskustvom linearnosti vremena naspram iskustva psihoanalitičkog, rekurzivnog vremena.”

Iva Korenčić

O autorici:

Iva Korenčić multimedijalna je umjetnica. Studirala je suvremeni ples na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance) u Salzburgu te snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Završila je diplomski sveučilišni studij Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Novi mediji. U umjetničkoj praksi istražuje teme identiteta i memorije reflektirane u materijalnosti tragova s fokusom na procesualnost, pretvorbene kapacitete medija i razvoj novih metodologija. Od 2009. godine djeluje kao autor, redatelj, snimatelj i fotograf na nizu projekata. Izlagala je na skupnim te samostalnim izložbama u MSU, Galeriji Prozori, Academia Moderna, Lauba, Galerija ULUPUH, MUO, Pogon Jedinstvo, Galerija Kazamat, Galerija SC te mnogim drugim.

Izložbu možete pogledati u radnom vremenu Galerije (pon-pet: 9-16, 18-20 h te  subotom: 11-16 h) do 20.12.2022.

Pratite nas i na stranicama Galerije Šira :

https://www.facebook.com/GalerijaShira/

http://www.shira.alu.hr