Razgovori na Jabukovcu 10

Pozivamo Vas na online predavanje SofijaSilvija Izložba SofijaSilvije u Botaničkom vrtu u Zagrebu u utorak, 24. siječnja 2023. u 14.30 sati 

Poveznica za online priključenje je: Teams poveznica

Izlaganje će obuhvatiti izložbu u pripremi autorice SofijaSilvije, promišljanja i koncept. Njezin rad karakterizira poetski pristup prirodi, povijesti i ljudskoj psihologiji. U razgovoru s umjetnicom raspravit će se mogući smjerovi budućih radionica s publikom.

SofijaSilvia (Silvia Potočki)

Rad SofijeSilvie karakterizira poetičan pristup prirodi, povijesti i ljudskoj psihologiji. Radovi su joj izlagani u muzejima i galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb (2021), Krinzinger Projekte Beč (2019), Muzej moderne umjetnosti Dubrovnik (2017), Institut Français (2017), Muzej suvremene umjetnosti Istre (2016), Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (2011), Camera Austria, Graz (2008.), Umjetnički paviljon, Zagreb (2008). Njezini su radovi objavljeni u inozemstvu u britanskim časopisima Dazed and Confused, austrijskim Camera Austria International, češkim Blok, Fotograf i Elle, slovenskim Fotografija i Emzin te hrvatskim Kontura, Čovjek i prostor i Oris. Hrvatska državna televizija je 2011. producirala dva dokumentarna filma o njezinom radu  'SofijaSilvia - Fotografija u Hrvatskoj' i 'Sofijin svijet'. SofijaSilvia studirala je fotografiju na FAMU u Pragu, Češka, prije nego što je magistrirala na Central Saint Martins School of Art and Design u Londonu. Nedavno je nagrađena rezidencijom European Eyes on Japan/Japan Today, koju organizira EU Japan Fest u suradnji s Rijekom, Europskom prijestolnicom kulture (Japan, 2019), AIR Kuberton u organizaciji Museum – Museo Lapidarium iz Novigrada-Cittanova, i Krinzinger Projekte iz Beča (Hrvatska, 2018), te Institut Français (Pariz, 2017). Vodila je Singular, neprofitnu galeriju za suvremenu umjetnost u Puli, Hrvatska (2013-2017). Galerija je imala međunarodni izložbeni i rezidencijalni program. Također je koordinirala radionice, predavanja i kurirala izložbe mladih i nadolazećih umjetnika i dizajnera. Na temelju toga, nastala je platforma za razmjenu mladih umjetnika u Hrvatskoj (2013.-2018.). Radovi joj se nalaze u većim hrvatskim i inozemnim javnim i privatnim zbirkama.