Empowering Dance 2*

Međunarodni Erasmus + projekt Empowering Dance 2* poziva Vas na plesnomultimedijalno događanje u petak 28. travnja 2023. od 19h do 21h - Francuski paviljon SCZG, Zagreb, Savska Cesta 25. Radionica je namijenjena svima, osobito zainteresiranim i znatiželjnim pojedincima kojima je kreativnost bitan poticaj u vlastitoj praksi.

Otkrijte, utvrdite, proširite svoje umjetničke vještine kroz aktivno učešće u besplatnoj radionici suvremenog plesa uz potporu vizualnih poticaja

Prepoznajte i kroz plesnu praksu razvijte svoju radoznalost, kreativnost, empatiju, komunikativnost, inovativnost… Otkrijte svoje meke vještine, socijalne i emocionalne, neophodne za osobni i profesionalni razvoj u 21.stoljeću. Brojne studije utvrđuju da su upravo one, jedne od najznačajnijih i najpotrebnijih vještina u razvoju pojedinaca i zajednice. Utvrdite blagotvoran utjecaj plesa sudjelujući na posljednjoj u nizu radionica međunarodnog projekta Empowering Dance 2* (https://empowering2.communicatingdance.eu ).

Plesne umjetnice i pedagoginje Gordana Svetopetrić, Irena Mikec, Eni Vesović i Normela Krešić-Vrkljan, u suradnji sa studenticama Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Margaretom Belančić I Bernardicom Svaguša, povest će vas kroz ovo kreativno putovanje otkrivanja i mekih vještina u inspirativnom prostoru Francuskog Paviljona u Zagrebu. Radionica, potaknuta interaktivnim istraživanjem između suvremenog plesa, mekih vještina i vizualnih umjetnosti pružit će iskustvo spoznaje vlastitog i drugih tijela u vremenu i prostoru kao sigurnom okruženju bez prosudbe i kompeticije. Sudionici radionice će uz verbalne i taktilne upute, kroz individualne i skupne zadatke, putem improvizacije stvarati nova iskustva te istražiti splet mekih vještina za daljnju upotrebu u vlastitoj kreativnoj praksi.

Uz radionicu upoznat ćete i digitalni priručnik digital guidebook Soft Skills in Dance - rezultat dvogodišnjeg međunarodnog istraživanja u kojem su sudjelovali i voditelji radionice, a u okviru projekta Empowering Dance 2*, koji se odvija uz potporu EU programa Erasmus+. Vizualni doprinos priručniku, pod mentorskim vodstvom izv.prof. art Danka Friščića; Slikarski odsjek, uz Margaretu Belančić i Bernardicu Svagušu, dali su i studenti Odsjeka za animaciju i nove medije Nikolina Žabčić I Eugen Bilankov.

Broj mjesta na radionici je ograničen. Registracija : hipptsp@gmail.com

Radionica se održava uz potporu i u suradnji s Francuskim paviljonom SCZ, Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar u Zagrebu.

Partneri u projektu su: B-Motion festival, Bassano del Grappa, Italija; Dansatelier, Rotterdam,
Nizozemska; Roehampton Univerity, London, Velika Britanija; La Briqueterie, Paris, Francuska; K3, Hamburg, Njemačka; Hrvatski institut za pokret i ples, Zagreb i naravno- Akademija likovnih
umjetnosti u Zagrebu, Hrvatska.

POZIVNICA (Link na PDF)