Maja Rožman "Ljetni album"

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na izložbu ''Ljetni album'' umjetnice Maje Rožman. Izložba u organizaciji HULU-a otvara se u Salonu Galić u petak 4. kolovoza u 20:00 sati.  Ulaz je slobodan,  a izložba se može pogledati do 31. kolovoza 2023.

Kustosica izložbe je Silva Kalčić.

''Maja Rožman u Salonu Galić izlaže tri ciklusa radova vezanih uz temu odmora i ljetovanja, upravo u terminu tzv. vrhunca turističke sezone. Tematski i idejno riječ je o tri ciklusa ili serije radova, “Slike s odmora”, „Ljetna kolekcija“ („Summer collection“) i „Razglednice“, koji propituju drusÌŒtvenu percepciju umjetnikova rada kao odmora, ali i tehnički aspekt slike. Prvi ciklus slika (u tradiciji umjetničkih medija, štafelajne slike) izveden je uljem i akrilnom bojom na platnu. Kod „Ljetne kolekcije“ se ulje i akrilna bolja na platnu kao analogni mediji komponiraju s digitalnim printom, dok su „Razglednice“ novi, dosad neizlagani ciklus digitalnih grafika.''  (iz predgovora)

''LJETNI ALBUM''

* * *

MAJA ROZÌŒMAN je rođena 1981. godine u Zagrebu. Diplomirala je 2006. godine na GraficÌŒkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti SveucÌŒilisÌŒta u Zagrebu, u klasi prof. Ante Kuduza. Po zavrsÌŒetku studija, dobitnica je Rektorove nagrade te jedna od cÌŒetvoro finalista Nagrade Radoslav Putar, koju dodjeljuje Institut za suvremenu umjetnost. 2011. godine dobitnica je nagrada Essl Award CEE te VIG Special Invitation, koje se dodjeljuju mladim umjetnicima centralne i istocÌŒne Europe. 2012. je dobitnica Nagrade HDLU-a na 6. hrvatskom trijenalu grafike, a 2021. posebnog priznanja MTG’21 na Međunarodnom trijenalu grafike u Krakowu. Maja RozÌŒman se od 2003. godine kontinuirano pojavljuje na likovnoj sceni te sudjeluje na 25 samostalnih i preko 100 skupnih izlozÌŒbi.

__________

Rad HULU-a je podržan od strane Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura novaGrada SplitaTurističke zajednice grada Splita i Splitsko –dalmatinske županije.

HULU Split – Hrvatska udruga likovnih umjetnika
Obala hrvatskog narodnog preporoda 24 / I
21000 Split
+38521348177
http://www.hulu-split.hr/