ODSJEK ZA ANIMIRANI FILM
I NOVE MEDIJE

Austerity, nužno zlo i trik – Oskudnost i obmana

2013. godina

Link: http://oskudnost.wordpress.com/

Izložba, radionice, performans, instalacija, trikovi i štogod iskrsne u procesu
Pogon JEDINSTVO | velika dvorana | Trnjanski nasip bb
radionice:
21.10.-27.10 od 12:00 - 22:00
artist talks:
22. 10. 19:00 sati -Marko Tadić
23. 10. 19:00 sati- Ivan Marušić Klif
24. 10. 19:00 sati - Boris Cvjetanović

predavanje:
24.10. 16:00 sati - Vladimir Cvijanović
predstavljanje istraživačkog procesa: 26.10.2013. | 19:00 sati
Organizator: OZAFIN ALU i POGON


Potaknuti sve širom internalizacijom i normalizacijom logike oskudnosti i štednje, odnosno prihvaćanjem logike unutar koje je neizbježna korporatizacija umjetničkog i obrazovnog procesa (T/Com nagrade, ESSL, BECKs itd) provodimo projekt unutar kojeg preispitujemo vlastito prihvaćanje/neprihvaćanje pozicije dužnika.

Da li je neminovna pozicija u kojoj umjetnici zbog nedostatka javnog financiranja ovise o nagradama korporacija, da li postoje samo dvije opcije – biti oskudan/opskuran, ili vidljiv unutar zadanog “nužnog zla” selekcijskih komisija?

Koji su prostori ostali u kojima postoji mogućnost neuspjeha, greške, promašaja i rizika. Kako stvoriti prostor u kojem se može eksponirati nepoznatom i besciljnom, mimo sistema koji mjeri i kvalificira kreativnu energiju u rang liste, dobitnike i gubitnike? Koje su moguće alternative, kako je moguće postaviti taj odnos mimo dominantnih kategorija i kako oskudnost pretvoriti u nemjerljivost. U tome je trik!

U formi residency programa, studenti, nastavnici i gosti Odsjeka za animirani film i nove medije zauzet će prostor, opremu i resurse Pogona te eksperimentirati u disciplinama, tehnikama i formama koje nisu zastupljene u redovnom nastavnom kurikulumu. I, naravno, baviti se magijom pretvorbe.

Sudjeluju: Ana Hušman, Nicole Hewitt, Ivan Slipčević, Marko Tadić, Ivan Marušić Klif, Boris Cvjetanović, Damir Žižić, Sonja Pregrad, Vida Guzmić, Hrvoslava Brkušić, Vanja Babić, Vladimir Cvijanović, Dejan Gotić, studenti, nastavnici, diplomanti i gosti Odsjeka za animirani film i nove medije.