ODSJEK ZA ANIMIRANI FILM
I NOVE MEDIJE

Studentska razmjena ZAGREB - LONDON

2007 - 2013. godina

Projekt je ostvaren u suradnji Metropolitan University London, Department of Fine Art i OZAFIN; ALU.

Projekt razmjene studenata Odsjeka za animirani film i nove medije i studentata s Metropolitan University London odrzava se vec 3 godine za redom I postaje vaznim djelom iskustva studenata ovih dviju akademija.

Studenti se pripremaju za susret vec nekoliko mjeseci unaprijed – salju jedni drugima radove, spremaju radove za svoje partnere u obliku Vodica – audio vodica, turistickog vodica, strucnog vodica. Ovo je prilika da studenti realiziraju interaktivan rad, ali I prilika da se jedna od mogucih tema razmjene (Turizam, promatranje drugoga , dislokacija.}

London – Zagreb
U prvoj fazi, studenti ALU se pripremaju za odlazak u London, na Metropolitan Univesrity London, studenti prezentiraju svoje radove na grupnim seminarima odsjeka za Fine Art, sudjeljuju u vodicima koje su pripremili njihovi kolege iz Londona, te oblikuju vlastiti projekt vodica. Na MUL je studentima ALU omoguceno koristenje prostora klasa te opreme za montiranje i snimanje. Prva faza razmjene zavrsava s izlozbom u jednoj od londonskih lokacija ( unutar Metropolitan University London, ili galerija Unit 2).
U drugoj fazi, studenti MUL dolaze u Zagreb. Studenti MUL koriste prostore I opremu ALU, sudjeluju na nastavi ali I razvijaju vlastite projekte. Teme nisu zadate ali ponudene kao mogucnosti: jezik, prevodenje, turizam,, spektakl, konzumiranje drugog, dislokacija, putovanje, avanturizam. Studenti ALU odgovaraju na tu tematiku vlastitim radovima, Suradnicki radovi su dobrodosli ali ne i obavezni. Studenti ce po povratku u Zagreb odrzati izlozbu svojih radova u Galeriji Miroslav Kraljević.
Cilj projekta je da se razmjene znanja i iskustva zagrebačkih i londonskih studenata, da se istraži pozicija ‘stranca’ i ‘gosta’, te da se ispita vlastito djelovanje u nepoznatom i dislociranom miljeu.